Saptamana viitoare ne facem bagajele si plecam la Gurasada Park, langa orasul Deva, unde are loc prima editie a Festivalului ‘Route 68 Summerfest’. Aici, timp de doua zile – 29 si 30 iulie – se vor auzi ritmuri de rock, hip-hop si electro, toate autohtone.

‘Route68 Summerfest’ este un eveniment organizat de Intuition Media impreuna cu Belevion si sustinut de Utv si Radio Guerilla. De altfel, Utv iti ofera sansa de a castiga invitatii duble la festival si oportunitatea de a-i vedea live pe Vita de Vie, Guess Who, Suie Paparude, Implant pentru Refuz, Blazzaj, Luna Amara, Alternosfera si multi altii.

Pana atunci, va invitam sa reascultati cele mai bune piese si  sa revedeti cele mai speciale videoclipuri ale trupelor si artistilor care participa la eveniment.

Implant pentru Refuz – “In Interior”:

Implant pentru Refuz (cunoscuta sub abrevierea de IPR) este una dintre cele mai cunoscute formatii de metal/hardcore/rock din Romania, fondata la Timisoara in anul 1995. In 2001 lansa piesa “In Interior” de pe cel de-al treilea album – “Oameni fara fete”, aceasta ramanand si acum – dupa 10 ani – una dintre cele mai iubite melodii ale trupei. Clipul ii infatiseaza pe membrii IPR, ceva mai tineri ca acum, dar macinati de sentimente si mult mai nelinistiti.

[youtube]cTBtwQZyvR8[/youtube]

Blazzaj – “Urma”:

Formatia de acid jazz romanesc a fost fondata in 1996 de Eddie Neumann si Florin Barbu, sub denumirea de FunkinLeFree. In 1998 si-a modificat titlul in Blazzaj. Pont: daca cititi invers numele formatiei va rezulta ‘jazz alb’, cu referire la stilul inconfundabil. Una dintre cele mai interesante piese este “Urma”, care beneficiaza si de un clip, care vine cu un concept inedit.

[youtube]X_ciB1Yx-a0[/youtube]

Dirty Shirt – “Manifest”:

In mijlocul anilor 90, fostii membri a proiectului Eclipse s-au decis sa creeze o noua trupa, Dirty Shirt. Primul demo e realizat in 1996 si intitulat “Alone”. Chiar daca influentele principale provin din alternative si progressive metal, trupa reuseste sa creeze o muzica originala, incluzand elemente provenite din mai multe zone. O piesa care a atras atentia si beneficiaza si de un clip este “Manifest”.

[youtube]0zaIqV7f3xk[/youtube]

Alternosfera – “511”:

Alternosfera este o formatie de rock alternativ, din Chisinau, Republica Moldova (daca nu intelegeti ce e cu accentul), fondata la 13 decembrie 1998. In 2005 lansau albumul “Orasul 511”, de pe care se remarca piesa “511”, care beneficiaza si de un clip alb-negru foarte dragut.

[youtube]1RBWR0_a5tk[/youtube]

Luna Amara ft. Ombladon – “Loc Lipsa”:

Luna Amara este o formatie rock din Cluj-Napoca, fondata in 1999 sub numele de Tanagra Noise de catre Nick Fagadar (voce, chitara) si Gheorghe Farcas (chitara bass). La scurt timp, alti artisti au completat trupa, elementele nou-introduse fiind remarcabile, un instrument aparte, mai rar intalnit in muzica rock, fiind trompeta lui Mihnea Blidariu. Dupa debutul pe scena din anul 2000 a avut loc schimbarea numelui in Luna Amara, pentru ca fanilor le era destul de greu sa retina vechiul nume. Dupa lansarea primului album in 2004, 2006 aduce lansarea unui nou disc de studio “Loc Lipsa”, de pe care se remarca piesa cu acelasi nume, cantata in colaborare cu Ombladon.

[youtube]XBW7r2sIUgE[/youtube]

Vita de vie – “Basul si cu toba mare”:

Si cum vorbim de rock, nu poate lipsi basul si cu toba mare si nici mega hit-ul formatiei “Vita de vie” de pe albumul “Fenomental”, care nu mai are nevoie de foarte multe prezentari… “Asculta tare!!!”
[youtube]hntu044YvP4[/youtube]

Guess Who – “Tot mai sus”:

Guess Who a lansat recent un clip alaturi de Marius Moga, aka deMoga. Materialul a fost filmat pe soseaua Bucuresti-Giurgiu, la sfarsitul lunii mai, iar de regie s-a ocupat Iulian Moga. Compus de Guess Who impreuna cu Agresiv, single-ul “Tot Mai Sus” poarta numele celui de-al doilea album al hip-hop-erului. Clipul este aproape emotionant: in rolul principal apare fiul Andreei Esca, Aris, in varsta de 7 ani, care a dus toata aceasta poveste exact acolo unde si-au dorit cei doi artisti.

[youtube]iXvkhA2WBQI[/youtube]

Suie Paparude – “Pentru inimi”:

Suie Paparude este una dintre cele mai iubite formatii la festivalurile in aer liber, publicul dansand pana la epuizare pe ritmurile trupei de muzica electronica ce se bucura de o discografie serioasa- 1997 – “Salveaza-te”; 1998 – “Musca”; 2000 – “Urban”; 2003 – “Atac la persoane”;  2005 – “Scandalos”; 2008 – “A fost odată…” si 2010 – “E suflet in aparat”. Si o piesa pentru inimile noastre…

[youtube]W7tdPoRLDtc[/youtube]

V-am convins sa mergeti la Route 68 Summerfest?

Leave a Reply


*