Anul 2018 a fost unul bogat in materie de compozitie pentru trupa BAB. Astfel, dupa o perioada lunga petrecuta in studio, a venit momentul lansarii unui nou material discographic, mai precis EP-ul numit “Rework”.
Continutul EP-ului e cumulat din albumele anterioare aparute pana acum, “Ahead” (2015) si “In Between” (2017).

“Au fost anumite piese care mi-au placut foarte mult si m-am gandit sa reiterez intr-o maniera diferita decat originalele, dar la baza stau mai degraba sentimentele exprimate decat motivul rework-ului”, declara Alexandru Bogdan Borca, membru al trupei BAB.

Piesele de pe “Rework” sunt:

Unsaid – transpune sentimentele si emotiile neexprimate, multe din idei fiind ‘nespuse’.
Time – incet, pregatit, calm, aminteste-ti ca “timpul” trece repde, dar asa cum zboara pe langa noi, tot asa “lasa in urma” basme pentru a fi povestite.
Dreams – reprezinta o stransa legatura intre visele confundate cu iluziile cotidiene si materiale.
The Story of a Town – aceiasi “actori”, acelasi loc, dar oare personajul a ramas acelasi?
Escape – poti evada prin a “vedea inainte”, mai exact “Seeing Ahead”.

In zona de underground, Bab poate fi usor integrata intre nume mari precum Golan si Moonlight Breakfast. Trupa timişoreană a susţinut in ultimii ani concerte pe scene ale marilor festivaluri ca Airfield (Sibiu), Electric Castle (Cluj) şi Jazz TM (Timişoara). Anul acesta trupa a decis sa dedice marea majoritate a timpului pentru a continua munca la viitorul album, “Our Homeland”, care va fi lansat in 2019.

Leave a Reply


*