Cel din urma album semnat de David Bowie o va detrona pe Adele in Billboard

Regretatul artist David Bowie o va detrona pe Adele in topul albumelor Billboard 200. Albumul ‘Blackstar’, lansat cu doua zile inainte ca britanicul sa moara, va fi vandut in aproximativ 130.000 de exemplare pana la sfarsitul acestei saptamani. Din aceasta cauza, LP-ul ’25’ nu va mai putea stationa pentru a opta saptamana consecutiv pe prima pozitie in top.

‘Blackstar’ a fost lansat prin intermediul casei de discuri Columbia Records pe 8 ianuarie, atunci cand Bowie a implinit 69 de ani. Veteranul cantaret a murit la doua zile dupa lansare, dupa o lupta de aproximativ 18 luni cu cancerul.

‘The Next Day’, albumul lansat de Bowie in 2013 este cel mai bine clasat material al acestuia, debutand pe pozitia a doua in Billboard 200. In toata cariera acestuia a inregistrat sase melodii in Top 10 Billboard Hot 100.

Dupa ce Bowie a murit, prietenul si colaboratorul Tony Visconti a spus ca ‘Blackstar’ este „un cadou de la revedere pentru fanii sai.” „Intotdeauna a facut ceea ce vroia sa faca. Si a facut-o in felul in care vroia sa o faca si vroia sa o faca in cel mai bun mod posibil.” a continuat acesta.

Moartea lui nu a fost diferita de viata acestuia – o opera de arta. A facut Blackstar pentru noi, cadoul de adio. Stiam de un an de zile ca asa o sa fie. Insa nu am fost pregatit pentru asta. A fost un om extraordinar, plin de iubire si de dragoste. Acum, este adecvat sa plangem acum.” a mai scris el pe Facebook.

Leave a Reply


*