Lady Gaga a fost nominalizata in categoriile de Cea mai buna actrita si Cel mai bun cantec in editia de anul acesta a Premiilor Oscar. Cantareata a primit ambele nominalizari pentru rolul avut in filmul A Star Is Born precum si pentru piesa ‘Shallow’ pe care aceasta a cantat impreuna cu Bradley Cooper pe coloana sonora a aceluiasi film.

Lady Gaga concureaza in categoria Best Actress cu Yalitza Aparicio – din filmul Roma, Glenn Close – din filmul The Wife, Olivia Colman – din The Favourite si Melissa McCarthy – din Can You Ever Forgive Me.

In Best Song, Lady Gaga concureaza cu Kendrick Lamar si SZA, care au contribuit cu ‘All The Stars’ la coloana sonora a filmului Black Panther, cu Diane Warren care a contribuit la pelicula RBG cu ‘I’ll Fight’, ‘The Place Where Lost THings Go’ din Mary Poppins Returns si cu contributia lui David Rawlings si Gillian Welch, ‘When A Cowboy Trades His Spurs for Wings’ din The Ballad of Buster Scruggs.

Asta o face pe Lady Gaga sa devina cea de-a doua cantareata care este nominalizata in acelasi an in cele doua categorii. Prima a fost Mary J Blige in 2018 pentru rolul din Mudbound si pentru piesa ‘Mighty River’.