Influenta pe care Spandau Ballet a avut-o in anii ’80 este comparabila cu cea pe care The Who a avut-o in anii ’60 sau David Bowie in ani ’70.

Dupa cum reiese si din documentarul “Soulboys of the Western World”, Spandau Ballet si-a pus amprenta asupra epocii nu doar prin soundul aparte, ci si printr-un intreg stil, de la vestimentatie la atitudine, fiind un pilon al culturii tinerilor si un glas pentru cei a caror voce nu putea fi auzita.

Cariera celor de la Spandau a fost marcata de un succes comercial extraordinar, inregistrand vanzari de 25 de milioane de copii, dominand topurile din Marea Britanie cu piese ca “True”, “Gold” sau “Through the Barricades” si dand tonul in cluburile vremii de la Hollywood pana in Ibiza.

Formatia a ales sa isi spuna povestea printr-un album best of intitulat “The Story” care include pe langa cele mai importante piese care au marcat generatii, si 3 noi piese prin care demonstreaza ca spiritul Spandau Ballet continua sa dainuie si dupa 40 de la debut. Noutatile de pe album sunt “This Is The Love”, “Steal” si “Soul Boy”, prima dintre ele constituind chiar cel mai recent single al trupei.

Tracklist-ul complet poate fi consultat mai jos:

CD1:

To Cut A Long Story Short

The Freeze

Musclebound

Chant No.1

Instinction

Lifeline

Communication

True

Gold

Only When You Leave

I’ll Fly For You

Highly Strung

Round and Round

Fight For Ourselves

Through The Barricades

Once More

This Is The Love (new song – single)

Steal (new song)

Soul Boy (new song)

CD2:

Confused

Toys

Mandolin

Age Of Blows

Glow

Chant No.1 – Remix

Pharaoh

Paint Me Down

She Loved Like Diamond

Code Of Love

Pleasure

I’ll Fly For You – Glide Mix

How Many Lies

Man In Chains

Be Free With Your Love

Raw

Leave a Reply


*