Odata la un anumit interval de timp, apare un videoclip muzical in care coregrafia este atat de impresionanta incat devine lucrul semnificativ al piesei respective. Cel mai recent exemplu ar putea fie ‘Chandelier’ de la Sia, a carui coregrafie a fost pusa la punct de Sia si Ryan Heffington si realizata cu multa munca de Maddie Ziegler.

De-a lungul timpului, coregrafia a ridicat anumite videoclipuri la nivel de arta. Mai jos, am ales sa facem o scurta documentare si sa strangem zece din cele mai memorabile coregrafii vazute in videoclipurile muzicale.

Thriller – Michael Jackson

Dansul din ‘Thriller’ a devenit deja legendar. Interpretat de puscariasi din Filipine sau la nunti dupa ce ai atins un anumit nivel de alcolemie in sange, dansul facut celebru de Michael Jacksn si ai sai dansatori zombie este una din cele mai memorabile coregrafii muzicale.

1234 – Feist

Feist a devenit populara dupa ce a lansat single-ul ‘My Moon, My Man’ acum mai bine de 8 ani, iar in acel clip o vedeam cum danseaza in lifturi, insa culorile afisate in ‘1234’ sunt cu totul altceva.

Lotus Flower – Radiohead

Cine ar putea uita zbuciumul afisat de Thom Yokre si miscarile de dans filmate in monocrom in clipul ‘Lotus Flower’?

Weapon of Choice – Fatboy Slim

Christopher Walken a oferit o interpretare de geniul in videoclipul regizat de Spike Jones pentru single-ul lui Fatboy Slim, ‘Weapon of Choice’. Walken a dansat si a zburat si a ramas in memoria tuturor cu a s-a coregrafie.

Here It Goes Again – OK Go

OK Go a devenit un fenomen viral pe Youtube si pe internet atunci cand a lansat videoclipul piesei ‘Here It Goes Again’. Clipul filmat pe benzile de alergat a strans peste 52 de milioane de vizualizari inainte sa fie sters de pe canalul trupei.

Single Ladies – Beyonce

Daca nu stii inca cat de bun este acest videoclip si cat de buna este coregrafia folosita in el atunci ar trebui sa ai o discutie intre patru ochi cu Kanye West. Rapperul era atat de convins incat i-a smuls microfonul din mana lui Taylor Swift ca ss-o laude pe Bey pentru clip.

Islands – The xx

Membrii trupei The xx nu contribuie cu nimic la acest videoclip, insa oamenii din jurul lor interpreteaza o coregrafie de neuitat.

Call Your Girlfriend – Robyn

Clipul ne-o arata pe Robyn intr-un depozit, dansand imbracata in colanti de comuflaj si o bluza pufoasa.

Murder On The Dancefloor – Sophie Ellis-Bextor

E unul din cele mai memorabile videoclipuri lansate de Bextor. Se vede ca a lucrat din greu la coregrafie, si asta cu mult inainte de aparitia ‘Strictly Come Dancing’.

U Don’t Have To Call – Usher

Usher isi castiga ultimul loc din lista noastra pentru faptul ca a reusit sa danseze din momentul in care se trezeste pana cand se duce noaptea iar la culcare.

Leave a Reply


*