plescoi
Viral Foto:Facebook/Ambasada Frantei in Romania

Carnatul ce Plescoi a ajuns vedeta in Franta. Ambasada Frantei a anuntat infratirea dintre Buzau si Plechequoi-sur-Loire de Ziua Pacalelilor

Articol scris de UTV Data publicării:

De Ziua Pacalelilor , Ambasada Frantei anunta ca a inscris in patrimoniul gastronomic "carnatul de Plechequoi", dupa infratirea dintre orasele Buzau si Plechequoi-sur-Loire, conform News.ro.

"Ambasada Frantei in Romania saluta infratirea intre Buzau si Plechequoi-sur-Loire, care a permis Frantei sa inscrie in patrimoniul sau gastronimic un nou produs de inalta calitate, «carnatul de Plechequoi», care este vedeta unei campanii publicitare lansate in intreaga Europa. Multumim prietenilor nostri romani!", este anunţul publicat pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

In Franta, farsele sunt cunoscute sub numele de “peste de aprilie” (“poisson d’avril”), iar aceasta denumire dateaza din secolul XVI-lea.

Cadourile oferite in aprilie erau adeseori de natura alimentara. Acea data corespunde cu sfarsitul Postului Mare, perioada in care consumul de carne este interzis in randul crestinilor, iar pestele este permis in anumite ocazii.

 Atunci cand glumele de 1 aprilie au devenit tot mai elaborate, una dintre cele mai populare pacaleli consta in oferirea unor “pesti falsi” (din hartie sau alte materiale).

Etichete: 1 aprilie

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri