Spring flowers lie on a green background.
Viral Foto: Getty Images

Cum alegem florile perfecte pentru Ziua Indragostitilor

Articol scris de UTV Data publicării:

Este important ca atunci cand oferi flori sa se potriveasca cu natura relatiei tale si cu mesajul pe care vrei sa-l transmiti. Preferintele personale joaca, de asemenea, un rol important, așa ca ia in considerare florile sau culorile preferate ale destinatarului. Dar nu uita: florile pe care le oferi au propriul lor mesaj, de la admiratie pana la dragoste eterna. De aceea, este potrivit sa cunosti simbolismul florilor pe care le trimiti de Ziua Indragostitilor inainte de a alege un buchet.

Portrait of couple kissing while hidden behind bouquet of flowers

Trandafirul

Cand te gandesti la Ziua Indragostitilor, prima floare care iti vine in minte este probabil trandafirul. In timp ce un trandafir rosu este cunoscut pentru a simboliza dragostea adevarata, floarea este disponibila si in alte culori care transmit diferite semnificatii. Trandafirii albi transmit puritate si iubire eterna, cei galbeni simbolizeaza prietenia, cei roz simbolizeaza eleganta, iar cei de culoare mov simbolizeaza dragostea la prima vedere.

Medium shot woman carrying large bouquet of roses over shoulder

Laleaua

Lalelele sunt considerate simboluri ale primaverii si renasterii si sunt apreciate atat pentru frumusetea lor delicata dar si pentru varietatea de culori care transmit emotii diferite.

Lalelele roz dezvaluie o poveste de dragoste si prietenie, cele mov au o nota de putere și regalitate, iar cele galbene aduc cu sine bucuria si fericirea. Laleaua alba aduce un mesaj al iertarii si puritatii, in timp ce cea rosie este pur si simplu o exprimare cuceritoare a dragostei.

Este remarcabil cum aceste flori simple si elegante pot sa transmita atat de multe emotii.

Bouquet of white tulips in elegant female hands, impersonal.

Crinul

Crinul aduce in buchetele de Ziua Indragostitilor flori parfumate cu aspect indraznet si atragator, simbolizand puritatea si frumusetea rafinata.In timp ce crinii portocalii vorbesc despre pasiune, florile albe de crin semnifica modestia. Crinul galben inseamna bucurie si sanatate, iar ca de obicei culoarea rosie este rezervata romantismului.

Portrait of young woman holding bouquet of yellow flowers

Orhideea

O orhidee este ceva de care persoana iubita se poate ingriji mult timp dupa ce sarbatoarea s-a incheiat, facand-o un cadou frumos si plin de intelesuri. Rare, exotice, ele reprezinta unitatea, dragostea, frumusetea si pasiunea nestapanita. Alte semnificatii includ dragostea, luxul si forta. In special, orhideele roz simbolizeaza afectiunea pura.

A bright pink orchid in a ceramic vase. close up.

Hortensia

In functie de culoare, hortensia poate exprima multe emotii. Hortensiile roz exprima dragostea, romantismul si o conexiune emotionala. Mare atentie insa la hortensiile albastre care inseamna ca ai ceva pentru care sa te scuzi.

Woman holding a bouquet of flowers

Gardenia

Gardeniile sunt o alegere minunata pentru a fi oferite de Ziua Indragostitilor. Aceasta floare alba si parfumata simbolizeaza dragostea și increderea, gardeniile fiind folosite in perioada victoriana ca o modalitate de a trimite mesaje de dragoste secreta. Ele raman o floare minunata pentru cadouri si sunt legate de semnificatii precum incredere, regenerare, claritate si speranta.

Wet Gardenia flower

Floarea Soarelui

Aceste flori revigorante datorita culorii vibrante exprima bucurie, admiratia, angajamentul fata de partener, longevitatea, prietenia si loialitate.

Woman's  hand holding a bunch of yellow sunflowers

Bujorul

Bujorii reprezinta fericirea, timiditatea, romantismul, norocul, onoarea si curajul. Simbolistica lor bogata si frumusetea florii ii face ideali pentru a transmite emotii profunde si pentru a crea momente de nepretuit in aceasta zi speciala a iubirii.

Partenerii Nostri