profimedia-0691371837
Viral Foto: ProfiMedia Images

Peste 1000 de artisti suedezi solicita excluderea Israelului de la Eurovision 2024

Articol scris de UTV Data publicării:

Peste 1000 de cantareti si muzicieni suedezi i-au solicitat Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) sa excluda Israelul de la editia din acest an a concursului Eurovision, transmite DPA, citat de Agerpres.

Ziarul Aftonbladet a publicat luni o scrisoare deschisa semnata de muzicieni printre care Robyn, Fever Ray si duo-ul indie folk First Aid Kit.

Citeste si Mihai Traistariu este revoltat de faptul ca Romania nu va participa la Eurovision 2024.

Anul acesta Eurovision este organizat de Suedia, in luna mai, iar muzicienii au criticat decizia EBU de a permite Israelului sa participe, in ciuda “razboiului brutal din Gaza”, conform scrisorii deschise.

Organizatorii Eurovision au respins solicitarile pentru excluderea Israelului, invocand natura nonpolitica a evenimentului muzical.

Dar semnatarii scrisorii i-au acuzat pe organizatori de dublu standard. In scrisoare ei mentionează ca muzicienii din Rusia nu sunt lasati sa participe la Eurovision in contextul invaziei ruse din Ucraina din 2022 si ca Belarusului i s-a refuzat participarea în 2021 din cauza incalcarii libertatii presei.

Cea de-a 68-a ediţie a Eurovision va incepe la 11 mai la Malmö, dupa ce editia precedenta a fost castigata de cantareata suedeza Loreen cu piesa "Tattoo".

Desi Israelul nu se afla geografic in Europa, participa de mult timp la concursurile Eurovision, precum si in competitiile fotbalistice europene, pentru ca se simte mai apropiat de natiunile europene decat de vecinii sai arabi.

Partenerii Nostri