Geanta-Lady-Dior-Creata-de-Mircea-Cantor
Viral Foto: Geanta Lady Dior creata de Mircea Cantor

Un roman a creat pentru Dior o geanta din colectia Lady Dior. Cine este Mircea Cantor?

Articol scris de UTV Data publicării:

Mircea Cantor si-a pus amprenta pe geantaLady Dior, inspirata de printesa Diana

Originar din Oradea, judetul Bihor, artistul Mircea Cantor (stabilit la Paris) e primul roman invitat sa raspunda provocarii celebrei case de moda Dior de a reimagina iconica geanta. Artistul roman a vrut sa aduca un omagiu propriilor origini, inspirandu-se din motivele tesute pe cojocul cohanesc din Vascau, locul de bastina al bunicii sale.

Mircea-Cantor

“Ma simt mandru si onorat ca pot sa imi las amprenta pe geanta Dior Lady. Creatia mea este denumita Gradina Raiului (Garden of Paradise/Jardin du Paradis) si este inspirata de o haina pe care am gasit-o in regiunea din Romania de unde vine bunica mea”, scrie Mircea Cantor pe pagina sa de Instagram.

Pentru a opta editie a campaniei “Dior Lady Art”, Casa Dior a colaborat cu 12 artisti de renume la nivel mondial, invitati sa creeze propria varianta a gentii. Mai multe elemente din cultura traditionala romaneasca se gasesc pe poseta Dior. Impletiturile din piele amintesc de motivul franghiei, intalnit des in Ardeal, in tesaturi si pe portile oamenilor.

Mircea a decis sa graveze pe manerele gentii o bucata din ADN-ul culturii romanesti, proverbul “fa rai din ce ai”, tradus si in engleza si in franceza.

Proverb-romanesc-fa-rai-din-ce-ai

O geanta clasica Lady Dior costa 6.000 de lei, dar varianta semnata de Mircea ar putea sa cose si de 10 ori mai mult, artistul a creat doar 100 de exemplare.

“Am venit cu caietele, cu schitele originale facute cu pensule japonere, cu tus. Le-am zis ca vreau sa fac ceva cu gradina paradisului. Pana atunci eu ma gandeam sa lucrez cu artizani atat din Romania, cat si cu cei ai casei Dior, sa fie in proiect o permanenta legatura cu manufactura, cu lucrul manual, cu oameni, nu cu masini. Sa nu fie doar un produs pe care o masina poate sa-l faca singura, ceva care serigrafiaza pe piele. Si, mai mult decat procesul manual, sa fie inclus acest “savoir faire” tipic francezilor, aceasta grija de pentru know how-ul tehnologic, de artizanat, ca sa vad cum se face”, a relatat Mircea Cantor pentru revia Elle.

Geanta-Lady-Dior-Creata-de-Mircea-Cantor-negru
Etichete: moda , dior , mircea cantor

Partenerii Nostri