Stiri

In ce locuri din Romania este filmat Wednesday?

Articol scris de UTV Data publicării:

Serialul Wednseday a avut premiera pe 23 Noiembrie, si a reusit sa stranga intr-o singura saptamana 341.2 milioane de ore, reusind sa surclaseze Stranger Things. Tim Burton s-a ocupat de celebra serie de pe Netflix, iar povestea o portretizeaza pe Wednseday Addams (Jenna Ortega), care isi incepe aventura la Academia Nevermore. Serialul arata incredibil si nu este de mirare ca este filmat in… *drumrolls* ROMANIA! Da, da, ai citit bine. Acum stii de ce ti s-au parut unele  cadre atat de familiare, hai sa vedem si ce zone a ales Tim Burton sa filmeze pentru serial.

Castelul Cantacuzino

Prima oprire este in Busteni, la Castelul Cantacuzino, unde s-a filmat exteriorul Academiei Nevermore. Construit in 1911 pentru Printul Gheorghe Grigore Cantacuzino, ales primar al Bucurestiului in 1869 si Prim Ministru al Romaniei de doua ori, la sfarsitul anilor 1800 si inceputul anilor 1900. Conform “House Beautiful”, Netflix a folosit efecte speciale pentru a altera designe-ul exterior al acoperisului. Iar daca vreti sa faceti si voi parte din Academia Nevermore, puteti face un tur al Castelului Cantacuzino.

Casa Monteoru

Scenele din interiorul Academiei Nevermore au fost filmare in Casa Monteoru, conform Netflix Romania. Celebra locatie se afla in Bucuresti, pe Calea Victoriei, a fost construita in secolul al XIX-lea, conform istoricului Ion Bulei.

Universitatea Politehnica din Bucuresti

 

In primul episod, Wednesday este exmatriculata de la scoala, iar scenele au fost filmate chiar in Politehnica. Fondata in 1864, este cea mai mare universitate tehnica din tara, avand 15 facultati si peste 25.000 de studenti.

Tot in acest episod, avem cateva cadre si la o piscina (aici aflam si motivul pentru care a fost exmatriculata Wednseday) dar nu vrem sa facem spoilere, dar va zicem ca locatia este tot in Bucuresti, la Bazinul de Inot Dinamo.

Gradina Botanica din Bucuresti

Chiar si cei de la Nevermore au ore de biologie, nu puteau alege un loc mai potrivit de filmat decat Gradina Botanica Dimitrie Brandza din Bucuresti. A fost infintata ca institutie in anul 1860, langa Facultatea de Medicina si Farmacie, de catre doctorul Carol Davila. Locatia a suferit foarte multe modificari de-a lungul anilor iar in 1994, Gradina Botanica a Universitatii din Bucuresti primeste numele profesorului dr. Dimitrie Brandza, cel care s-a straduit sa o refaca in amplasamentul sau actual.

Conacul Olga Greceanu

Incercam sa nu facem spoilere, asa ca vom spune despre aceasta locatie cateva cuvinte pe scurt, in episodul 6 aflam unde Garett Gates a locuit odata, iar pentru aceasta locatie s-a ales Conacul Olga Greceanu, construit in 1905. Acesta de afla in Dambovita, comuna Contesti, sat Balteni.

Gara Regala

Netflix a ales Gara Regala din Sinaia, Prahova in cadrele filmate in apropierea Academiei Nevermore. Construita in 1886 de directia generala a Cailor Ferate Romane pentru Regele Carol I.

Tu ai vazut serialul Wednseday? <3

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Partenerii Nostri