christmas-market-vienna
Lifestyle Foto: Targ de Craciun Viena

Ce trebuie sa stii daca ajungi la Targul de Craciun din Viena 2023 (tips&tricks)

Articol scris de UTV Data publicării:

Sarbatorile de iarna se apropie, iar cei mai multi dintre noi ne dorim sa avem parte de clipe de neuitat. Daca iti doresti o experienta magica, atunci iti propunem sa vizitezi Targul de Craciun din Viena 2023.  De ce? Cand spunem Targ de Craciun ne gandim automat la Viena! Aici e MAMA tuturor targurilor de Craciun din Europa! Si tot aici a fost organizat pentru prima data un Targ de Craciun.

Arome de prajituri, vin fiert si migdale prajite plutesc in aer! Orasul vechi si strazile comerciale sunt impodobite cu lumini festive care raspandesc bucuria Craciunului! Orasul e incantator oriunde intorci capul. Muzeele se intrec sa te atraga, atmosfera si grandoarea imperiala inca isi face simtita prezenta pe strazi si bulevarede, mancarea e buna, cafenelele sunt o adevarata institutie si mijloacele de transport vin la fix.  Uhhh.. chiar suna mi-nu-nat...

Cum ajungi la Targul de Craciun de la Viena?

Cu avionul intr-o ora si jumatate ai ajuns la Viena, capitala Austriei si fosta capitala a Imperiului Habsburgic, apreciata pentru arhitectura in stil baroc si roccoco. Cunoscuta si ca Orasul muzicii si Orasul Visului. Are peste 10 targuri de Craciun deschise in aceasta perioada.

Visul Vienez sau Targul de Craciun din fata primariei sau Rathausplatz Christmas Market de anul acesta se deschide pe data de 19 noiembrie 2023 si se va incheia pe 26 decembrie 2023.

O data ce ajungeti la acest targ, admirati-l, cumparati-va ceva frumos, beti o cana de vin fiert si luati-o la pas pe strada pietonala plina cu luminite de sarbatoare. Din fericire, iarna se intuneca destul de repede, asa ca jocul de lumini porneste inca de la orele amiezii.


Good to know - TIPS&TRICKS:
1.     Targurile sunt deschise si in weekenduri si au un program destul de lung, intre ora 11:00 și 21:00, chiar daca au program mai lung dupa ora 21:00 batea vantul la toate tarabele.

2.     Fiecare targ este unic, cu tematica proprie.

3.     Sa aveti si bani cash pentru platile de la targ, nu toate casutele au plata cu cardul.

4.      In Viena bate vantul destul de tare. Luati-va haine groase chiar daca vedeti ca o sa aveti parte de 16 grade.

5.      Ce bei? Vin fiert (Glühwein), orange rum si Beer Punch, interesante la gust, dulci si fructate si in special fierbinti, pentru ca frigul o cerea. La targurile de Craciun bauturile calde se servesc in cani de ceramica (fiecare targ are o cana specifica). Veti plati bautura(4 euro) si garantia pentru cana( 4 euro). Daca nu doriti sa pastrati cana, o puteti duce inapoi si va recuperati banutii de garantie (4 euro)

6.      Mancarea de la targ este chiar foarte buna, nu va faceti griji daca nu gasiti un loc de servit masa, va salveaza targul.

7.     Ce mananci? Majoritatea gustarilor costa intre 4 si 8 euro( gogosi, langosi, carnati, supa de gulas in bol de paine, cartofi copti, creveti si cam tot ce mai au la vanzare. Pretul vestitilor cartofi umpluti oscileaza intre 6 si 9 Euro., iar un wurst este intre 3 si 6 Euro.

8.     Marea majoritatea a produselor sunt autentice, handmade. Suveniruri incep cu 3 euro

9.     Toate preturile sunt expuse, deci nu primesti pret pe loc bazat pe faptul ca vorbesti engleza.

10.     Majoritatea turistilor pastreaza cana pe post de suvenir, totul e mai ecologic, nu sunt gunoaie, tomberoanele se umplu mai greu.

11.      Ai acces gratuit la concertele de colinde sustinute de coruri internationale si desfasurate vinerea, sambata si duminica.

12.     In interiorul primariei, la parter, cei mici au ocazia sa se distreze in timp ce invata sa prepare fursecuri sau sa faca lumanari.

  

 

Etichete: targ craciun , sarbatori

Partenerii Nostri