TOP 3 SONGS FOR TODAY: Vama – „Better”

Vama a lansat primul album in limba engleza, l-am ascultat si am facut un TOP 3 al melodiilor preferate. Materialul contine 12 piese si se numeste „Better”.

Daca inca nu esti fan Vama, ai toate sansele sa ii adaugi in playlistul tau dupa ce asculti noul album. Asta pentru ca linia dintre o trupa romaneasca si una din afara este foarte fina. Piesele sunt moderne, au un aer international si se simte ca sunt „muncite”. Vinovati pentru asta sunt cei cinci membri ai trupei: Tudor Chirila, Dan Opris, Gelu Ionescu, Lucian Cioarga, Eugen Caminschi, plus aportul adus de producatorul britanic, James Lewis care pe langa Vama, in portofoliu mai are trupe ca: Arctic Monkeys, Rudimental, Lykki Li, Charlie XCX.

Prima piesa pe care am ascultat-o de pe album a fost „Memories Now”. Asta se intampla anul trecut, cand baietii lucrau de zor la material. Desi eram in studioul de inregistrari, cand s-a dat play, prima mea senzatie a fost ca sunt la un festival. Am ramas impresionata de complexitatea piesei si imi amintesc ca intrebam obsesiv: „Voi cantati asta, este piesa voastra?!”. Atunci mi-am dat seama ca noua directie este indrazneata si merita urmarita, iar cel de-al doilea single, „Ghosts At War”, mi-a demonstrat ca muzica lor merge din bine in mai bine.

Asa am ajuns la ziua in care s-a lansat materialul „Better”. L-am pus in casti si… sincer… nu stiu cum au trecut 50 de minute. Piesele sunt foarte diferite intre ele, materialul nu este tocmai unitar si cred ca asta este si frumusetea lui. Indraznesc sa spun ca Vama nu s-a reinventat, ci s-a descoperit. „Better” este better pentru ca suna mai bine si pentru ca iti da libertatea sa alegi ceea ce iti place sa asculti. Cu ce m-am ales eu, vezi aici.

TOP 3, piese preferate de pe albumul „Better”:

1. Burning Man
2. A Better Man For You
3. Summer Love

Mai jos gasiti albumul, iar daca ati trecut prin cele 12 piese si v-a placut ce ati ascultat, sfatul meu este sa va eliberati programul pentru ziua de 12 octombrie cand va avea loc concertul de lansare „Better” la Sala Polivalenta. Bilete, aici.

VAMA – „Better”, comanda aici.

Leave a Reply


*