Site Cover (14)
Viral Foto: ProfiMedia Images/Matt Damon & Shakira

10 celebritati cu un IQ de geniu

Articol scris de UTV Data publicării:

1.Ashton Kutcher 

Desi rolurile care l-au consacrat il prezinta mai degraba ca un tanar aratos dar nu foarte istet, realitatea sta cu totul altfel in cazul lui Ashton Kutcher.

Actorul in varsta de 44 de ani are un IQ estimat la 160, care se reflecta in investitiile pe care a ales sa le faca in firme ca: Uber  Uber, Spotify, Airbnb, Skype și Shazam.

profimedia-0115285834

2.Cindy Crawford

Inainte de a se dedica modelingului, Cindy Crawford a studiat ingineria chimica (cu specializare in matematica) la Universitatea Northwestern.Supermodelul nu si-a luat diploma, pentru care i s-a oferit si o bursa, alegand sa se dedice carierei de fotomodel, Crawford devenind cea mai bine platit model al anilor '90.

Intr-un interviu pentru publicatia Vogue, Cindy Crawford a declarat ca, daca modelingul nu ar fi functionat pentru ea, probabil ar fi fost profesoara. Este de inteles, tinand cont ca a fost sefa de promotie la liceu si are un IQ de 154.

profimedia-0665523224

3.Matt Damon

Matt Damon a fost student la Harvard, iar in ciuda faptului ca i-au mai ramas doar 12 credite pentru absolvire, a renuntat pentru a-si concentra atentia pe actorie.

Dar timpul lui Damon la Harvard cu siguranta nu a fost irosit, deoarece a scris scenariul pentru Good Will Hunting in timpul uneia dintre clasele sale de scriere dramatica. Actorul de la Hollywood, care se lauda cu un IQ de 160, a finalizat proiectul in colaborare cu prietenul sau si varul indepartat, Ben Affleck.

profimedia-0847000310

4.Lisa Kudrow

Lisa Kudrow, interpreta personajului Phoebe din serialul Friends se poate lauda cu un IQ de 154.Simpatica actrita a absolvit Vassar College din New York, fiind licentiata in stiinte.

Dupa absolvirea facultatii, Lisa l-a asistat pe tatal sau, specialist in migrene la cercetarile sale — castigandu-si singura credite — pentru studiul sau asupra probabilitatii comparative a persoanelor care folosesc mana stanga de a dezvolta migrene. Sase luni dupa absolvire, insa, Kudrow a renuntat la stiinta pentru a se dedica carierei in actorie.

profimedia-0261776002

5.John Legend

Este impresionant faptul ca John Legend a inceput liceul la varsta de 12 ani, absolvindu-l la varsta de 16 ani, datorita nivelului ridicat de inteligenta. Cantaretul a primit oferte de burse de la Universitatea Georgetown, Colegiul Morehouse si de la Harvard, dar le-a refuzat pentru a merge la Universitatea din Pennsylvania, unde a studiat engleza cu accent pe literatura afro-americana si a absolvit cu magna cum laude.

Inainte sa devina celebru ca muzician, Legend a lucrat la Boston Consulting Group, una dintre cele mai prestigioase firme de consultanta din lume.

profimedia-0855674367

6.David Duchovny

Actorul din "X-Files" a absolvit cu o licenta in literatura engleza la Universitatea Princeton. De asemenea, el si-a obtinut masteratul in literatura engleza la Universitatea Yale, dar si-a abandonat studiile de doctorat acolo dupa ce a obtinut un rol intr-o reclama la bere in '87, care i-a asigurat alte auditii, ajungand astfel sa debuteze ca actor.

In timpul interviului sau din 2005 pentru emisiunea "Inside the Actors Studio", Duchovny a dezvaluit ca titlul tezei sale de doctorat neterminata era "Magia si tehnologia in poezia si proza contemporana".IQ-ul sau estimat este de 147.

profimedia-0845474319

7.Jodie Foster

Actrita celebra pentru rolul din Taxi Driver, a invatat sa citeasca  inainte de a implini varsta de 3 ani.A reusit sa imbine cu succes cariera de actorie cu scoala, urmand cursurile Liceului Francez din Los Angeles. Ulterior, a urmat Universitatea Yale pentru a studia literatura si s-a întors la actorie după absolvire.

Jodie Foster, care are un coeficient de inteligență de 132, a fost sefa de promotie la liceu si la facultate.

profimedia-0855636141

8.Shakira

Membră a Mensa International, Shakira detine un IQ de 140. Pentru a va face o idee, IQ-ul mediu este undeva in jur de 100. Acest lucru nu ar trebui sa fie o surpriza pentru nimeni deoarece Shakira vorbeste fluent mai multe limbi, inclusiv spaniola, engleza, portugheza, italiana si araba. Artista si-a descoperit pasiunea pentru scris pe cand avea doar 7 ani, iar tatal ei i-a oferit in dar de Craciun o masina de scris.Ulterior Shakira a scris versurile si muzica tuturor pieselor pe care le-a interpretat.Apropo de mintea ascutita a artistei sa nu uitam cum l-a prins pe Geratd Pique ca o insela.A vazut in frigider un borcan de gem inceput, in conditiile in care ea fusese plecata in turneu, iar Pique nu manca gem.Good job, Shakira!

profimedia-0858681329

9.Dolph Lundgren

Cunoscut mai ales pentru interpretarea boxerului rus Ivan Drago în "Rocky IV", Dolph Lundgren poate parea doar un personaj dur pe ecran, dar de fapt este licentiat in Inginerie Chimica, absolvind Universitatea din Sydney in 1982! Înainte de asta, actorul suedez avea deja o diploma in Chimie de la Universitatea Washington State si o diploma in Inginerie Chimica de la Institutul Regal de Tehnologie din Stockholm!

profimedia-0759142105

10.Natalie Portman

Natalie Portman este o actrita celebra, cunoscuta pentru rolurile sale de exceptie in filme precum "Black Swan", pentru care a castigat un premiu Oscar, si "V for Vendetta". Pe langa talentul sau actoricesc, Portman este si o persoana extrem de inteligenta absolvind Universitatea Harvard cu o diploma in Psihologie.Natalie Portman a  contribuit de asemenea la un studiu academic intitulat "Activarea lobului frontal in timpul permanentei obiectului: date de spectroscopie in infrarosu apropiat".Actrita vorbeste fluent în ebraica si are un IQ remarcabil de 140.

profimedia-0835065521
Etichete: vedete

Partenerii Nostri