Total sun eclipse
Viral Foto:Getty Images/Eclipsa Solara Totala 2024

Cand vor avea loc urmatoarele eclipse totale de Soare?

Articol scris de UTV Data publicării:

Eclipsa totala de Soare din 8 aprilie 2024 s-a bucurat de un interes urias, mai ales datorita transmisiunii live oferite de NASA.

Chiar daca eclipsa a fost observata doar din anumite parti ale lumii, precum Mexic, Statele Unite si Canada, intreaga planeta a asteptat si a urmarit cu sufletul la gura evenimentul astronomic.

A detail shot of the 2024 solar eclipse

Oamenii de stiinta folosesc termenul de umbraphilia pentru a descrie fascinatia oamenilor pentru eclipse. Aceasta fascinatie ii face pe unii oameni sa calatoreasca oriunde e nevoie pe planeta asta pentru a avea cea mai buna vizibilitate in timpul eclipsei, devenind astfel "vanatori de eclipse".

Daca simti aceasta chemare de a te transforma intr-un vanator de eclipse, ei bine iata cand si unde vor avea loc urmatoarele 4 eclipse totale de Soare:

12 august 2026, eclipsa va incepe deasupra Groenlandei, va trece apoi pe langa coasta de vest a Islandei si se va deplasa de-a lungul Oceanului Atlantic si peste Spania.

2 august 2027, eclipsa va trece pe langa coasta mediteraneeana a Africii de Nord, apoi va traversa Egiptul si o parte din Peninsula Araba.

Great American Total Solar Eclipse of April 8, 2024. map with path of totality

22 iulie 2028, eclipsa va putea fi observata din Australia si extremitatea sudica a Noii Zeelande. Cerul se va intuneca timp de 3 minute si 49 de secunde.

25 noiembrie 2030, eclipsa va putea fi observata din Sudul Asiei, Sudul Africii, Antarctica si Australia.

Operatorii de turism au inceput sa pregateasca deja ofertele pentru locatiile si perioadele anuntate, asa ca nu stati mult pe ganduri.

Daca va stiti cu gene bune in familie pe partea de longevitate, las aici si urmatoarea data cand va avea loc cea mai lunga eclipsa totala de Soare, si anume 13 iunie 2132. Eclipsa va avea 6 minute si 55,02 de secunde.

Solar eclipse in different phases
Etichete: eclipsa de soare

Partenerii Nostri