Stiri

#BLOODFLUENCER MARATHON | Primul maraton organizat de Asociatia Hem, in cadrul programului N-avem SANGE

Articol scris de UTV Data publicării:

Stiai ca sangele tau este cel mai pretios cadou pe care-l poti face cuiva aflat in suferinta. Dar mai stiai ca cifre ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii plaseaza Romania in zona de avarie, din punct de vedere al numarului de donatori, acestia avand o pondere de sub 2%, fata de media europeana situata in jur de 4%, iar aceasta nu este singura problema. Exista totodata un proces de imbatranire a donatorilor constanti si un fenomen de donare singulara, prin aceea ca donatori eligibili, tineri in marea lor majoritate, doneaza o singura data, dupa care nu mai revin la donare.

Totusi, cum ar fi daca am dona mai des sange, iar in acest fel i-am ajuta pe cei aflati in nevoie si poate chiar le-am da o noua sansa la viata? Mai mult decat atat, sa nu uitam ca donarea de sange are o multitudine de beneficii pentru sanatate. 

“Donati, pentru ca in primul rand principalul beneficiar al intentiei voastre de a dona sunteti chiar voi, prin controalele medicale, prin analizele medicale, care se fac la centrele de transfuzie si apoi prin multitudinea de beneficii pentru sanatate. Sunt dovedite riscuri scazute de cancer, de boli cardiovasculare. Se autoregleaza fierul, colesterolul, sistemul imunitar, s.a.m.d.. Sunt foarte multe categoriile de oameni care au nevoie de sange. Nevoia este absolut uriasa. Sunt peste zece diagnostice in care este nevoie permanenta de sange. Nu sunt numai accidentele, sunt pacientii cancerosi, cu leucemii, cu anemii, cu boli ale sangelui, nasterile cu probleme pentru mama si fat, arsurile. Pentru acei oameni, acest sange poate sa faca diferenta intre viata si moarte”Cristina Enescu – bloodFLUENCER

N-avem SANGE este unicul program national derulat de Asociatia HEM si reprezinta un demers amplu, desfasurat la nivel national, pentru sprijinirea donarii voluntare de sange.

Asadar, daca te afli printre cei care inteleg altfel viata si isi doresc sa faca parte dintr-o comunitate cat mai mare de donatori, ce ai zice daca ai deveni un #bloodfluencer. Ce presupune asta?

''Un #bloodfluencer este un donator care intelege donarea, pentru ca intelege altfel VIATA. Nimic nu-i mai frumos decat sa ne adunam si sa traim impreuna doua zile de neuitat, intr-un cadru absolut special. Pe o vale care este mai putin comerciala dar nu este cu nimic mai putin frumoasa, decat oricare alta vale din Fagaras.'', spune Marian Costache, #bloodfluencer cofondator “N-avem SANGE?!”, Presedinte Asociatia HEM.

Asadar, misiunea proiectului N-avem SANGE este aceea de a dezvolta si consolida o comunitate cat mai mare de donatori, pe care sa-i ajutam sa inteleaga ce beneficii minunate pentru sanatatea lor le poate oferi donarea regulata de sange. 

Astfel, comunitatiatea #bloodfluencer (=ambasador natural al donarii de sange), reuseste sa-i aduca aproape pe oameni care au aceleasi credinte si valori, si impreuna incerca  sa transforme donarea de sange intr-un comportament dezirabil si pentru alti potentiali donatori de sange.

Prin urmare, deoarece demersul “N-avem SANGE?!” este mult mai vizibil si mai eficient cu ajutorul comunitatii #bloodfluencer si evenimentele sportive au fost un punct de contact excelent pentru interactiunile cu donatorii existenti sau potentiali, lucru care a dus la cresterea comunitatii #bloodfluencer, fondatorii acestui proiect aleg sa marcheze Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, aniversata in fiecare an in data de 12 Iunie, printr-un eveniment sportiv de alergare, desfasurat intr-o zona pitoreasca, absolut deosebita, la poalele muntilor Fagaras, in localitatea Dejani, jud. Brasov, acolo unde poti participa si tu! 

Cum te poti implica? Acceseaza site-ul https://n-avemsange.ro/implica-te/  si gasesti acolo toate detaliile. Tu doar implica-te si convinge-i si pe cei din jurul tau sa o faca! 

 

Partenerii Nostri