Stiri

Cate eclipse de soare avem in 2024?

Articol scris de UTV Data publicării:

Anul 2024 aduce fenomene astronomice spectaculoase. Eclipsa de Soare de pe 8 aprilie este momentul central al acestui an.

  • Eclipsa de Luna prin penumbra, pe data de 25 martie 2024
  • Eclipsa totala de Soare, pe data de 8 aprilie 2024
  • Eclipsa parțiala de Luna, pe data de 18 septembrie 2024
  • Eclipsa inelara de Soare, pe data de 2 octombrie 2024
  • Eclipsa Lunara Cvasi-totala, pe data de 17 octombrie 2024

Anul 2024 este o perioada captivanta pentru pasionatii de astronomie, deoarece acestia sunt martorii mai multor evenimente spectaculoase. Eclipsa de soare de pe 8 aprilie este momentul central al anului viitor, insa vor avea loc si alte eclipse de luna si de soare, care vor starni interesul oamenilor din toate colturile lumii. Iata cate eclipse de soare aveam in 2024, dar si care sunt celelalte evenimente astronomice pe care le putem urmari cu sufletul la gura.

Eclipsa totala de soare va traversa America de Nord, putand fi observata foarte bine din Mexic, Statele Unite si Canada și va ajunge in America de Sud, oferind un spectacol inedit pasionaților de astronomie, de la primele momente de totalitate și pana la ultimele momente de parțialitate.

Pe langa intunecarea cerului, eclipsele totale de soare aduc cu sine si alte fenomene astronomice deosebite. Unul dintre acestea este cunoscut drept "perlele lui Baily" si reprezinta picaturi stralucitoare de lumina, ce vor fi create de razele solare care stralucesc in jurul Lunii. Mai mult chiar, cromosfera soarelui, o parte a atmosferei sale, va straluci sub forma unui cerc subtire de lumina roz in jurul lunii in timpul totalitatii eclipsei.

 

Etichete: eclipsa de soare , 2024

Partenerii Nostri