Stiri

David Guetta spune ca viitorul muzicii sta in inteligenta artificiala

Articol scris de UTV Data publicării:

Dj-ul David Guetta sustine ca “viitorul muzicii sta in inteligenta artificiala(AI).”

Intr-un show live, David Guetta a utilizat tehnologia AI pentru a adauga o voce in stilul rapperului Eminem. Francezul a folosit doua platforme de AI pentru a crea versuri rap in stilul constacratului rapper pentru un spectacol live.

Cu toate acestea, artistul sustine ca nu va lansa niciodata aceasta piesa in scop comercial dar crede ca muzicienii se vor folosi din ce in ce mai mult de platformele AI pentru a crea noi sunete si stiluri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

“Nimic nu va inlocui gustul muzical. Ceea ce defineste un artist, este chiar stilul lui si emotia pe care o transmite oamenilor. Dar fara nici un dubiu, cred ca AI-ul va fi folosit ca un instrument.”

Celebrul DJ a castigat premiul Brit pentru cel mai bun producator la ceremonia de sambata din Londra.

In cadrul unui interviu, acesta a comparat utilizarea platformelor de AI cu evolutia de care muzica s-a bucurat in toti acesti ani.

“Probabil ca n-ar fi existat muzica rock ‘n’ roll daca nu ar fi chitara electrica. N-ar fi existat sub genul ‘acid house’ fara Roland TB-303 (un sintetizator de bass) sau fara Roland TR-909. Iar muzica hip-hop n-ar fi existat fara celebrul sampler. Cred ca prin AI, artistii vor reusi sa creeze stiluri noi.”

Partenerii Nostri