Film

A murit Michael Gambon, actorul care l-a interpretat pe Albus Dumbledore in “Harry Potter”

Articol scris de UTV Data publicării:

Celebrul actor Sir Michael Gambon s-a stins din viata linistit in spital la varsta de 82 de ani.

Anuntul a fost facut de sotia actorului, Lady Gamon, si de fiul acestuia, Fergus, prin intermediul publicistului Clar Dobbs.

“A fost un sot si un tata iubit. Michael a murit linistit in spital, alaturi de sotia sa Anne si fiul sau, Fergus, la capataiul sau, in urma unei pneumonii. Michael avea 82 de ani. Ne dorim sa ne respectati intimitatea in aceste momente dureroare si va multumim pentru mesajele de sustinere si dragoste”, a transmis familia actorului, conform DailyMail.

Cine a fost Michael Gambon?

Sir Michael Gambon a fost un actor englez de origine irlandeza care a jucat in filme, seriale TV si piese de teatru. Filmografia sa contine peste 100 de reprezentari iar succesul la nivel mondial l-a atins prin personajul Albus Dumbledore pe care l-a interpretat in franciza cinematografica “Harry Potter”.

Michael Gambon si-a inceput cariera ca unul dintre membrii originali ai companiei de actorie a Teatrului National al lui Laurence Olivier din Londra. A castigat trei premii Olivier pentru spectacole in productiile Teatrului National.

Gambon a preluat rolul vrajitorului Albus Dumbledore (directorul scolii Hogwarts) din ‘Harry Potter’ in anul 2004, dupa moartea regretatului Richard Harris.

Actorul a fost cunoscut drept “Marele Gambon” in cercurile restranse ale actorilor, el a primit de-a lungul carierei sale numeroase premii, printre care: trei premii Olivier, doua premii Screen Actors Guild si patru premii Bafta.

Partenerii Nostri