Empty seats in ornate movie theater
Film

Filme clasice de Craciun pe care trebuie sa le vezi de sarbatori

Articol scris de UTV Data publicării:

Parca niciodata nu te plictisesti de ceva clasic, oricat de mult ti-ar placea sa fii in tendinte.

Spiritul Craciunului are acel ceva clasic in el, asa ca ne-am gandit sa-ti asortezi decorurile de sarbatoare, muzica si aromele din casa, cu un film de Craciun de la vechiul Hollywood.

Ti-am pregatit o lista cu filme clasice de Craciun, dar nu uita, sunt cu aroma iconica de Hollywood, pline de caldura, de personaje stralucitoare si de replici ingenue.

Remember the night ( in regia lui Mitchell Leisen, 1939)

Ceea ce începe ca un film despre un caz de tâlhărie se transformă într-o poveste de dragoste care te invaluie in amosfera calda a vechiului Hollywood.

Impresionat de spiritul Crăciunului, procurorul districtual din New York, John Sargent, interpretat de Fred MacMurray, o lasa pe fermecatoare Lee Leander, hot de bratari (Barbara Stanwyck) să iasă pe cauțiune și se ofera chiar sa o duca acasă, în Indiana. Pe drum au parte de mai multe peripetii, iar in  în cele din urmă se îndrăgostesc. Mama lui John, totuși, dezaprobă și o avertizeaza pe Lee să stea departe, ca nu cumva relatia lor să dăuneze carierei lui John. Nevrând să provoace probleme, Lee se hotărăște să părăsească bărbatul pe care îl iubește.

Secvente din filmul Remember the Night, in regia lui Mitchell Leisen din 1939. Doi indragostiti stau la masa

 Holiday Inn (in regia lui Mark Sandrich si Robert  Allen, 1942)

Aceasta capodopera clasica scrisa de Irving Berlin îi are în rolurile principale pe Bing Crosby și Fred Astaire, cu toate cântecele și dansurile potrivite pentru un musical. Colindul „White Christmas” a fost scris pentru acest film și a câștigat un premiu Oscar în 1943 pentru cel mai bun cântec original. Personajul lui Crosby, Jim, face parte dintr-un grup trio popular din oraș și intenționează să transforme o fermă din Connecticut într-un Holiday Inn, unde vizitatorii pot să stea și să se bucure de spectacole de sarbatori. Filmul se desfășoară pe parcursul unui an, din Ajunul Crăciunului până în Ajunul Crăciunului, și promite o călătorie romantică.

Bing Crosby joacă rolul unui artist care părăsește showbiz-ul pentru a conduce un han care este deschis doar de sărbători, in timp ce Fred Astaire joacă rolul fostului sau partener de trupa și totodata rival în dragoste. Urmărește-i pe cei doi prieteni talentați în timp ce se lupta pentru a-i castiga atentia aceleiași doamne (Marjorie Reynolds). 

Secvente din filmul Holiday Inn, in regia lui Mark Sandrich si Robert Allen din 1942. Un triunghi amoros de Craciun

Christmas in Connecticut (in regia lui Peter Godfrey, 1945)

Elizabeth Lane (Barbara Stanwyck) este o scriitoare singura care trăiește în New York, dar ale cărei articole sunt despre gătit, despre ferma ei din Connecticut și despre familia ei perfecta - toată povestea fiind inventată. Articolele sale sunt admirate de gospodinele din întreaga țară. Editorul ei, Alexander Yardley (Sydney Greenstreet) nu știe de această șaradă și insistă asupra faptului ca Elizabeth să-l aiba invitat la cina de Craciun de la ferma ei pe eroul de război Jefferson Jones (Dennis Morgan). Elizabeth trebuie să facă ceva pentru a nu fi concediată împreună cu șeful ei direct, Dudley Beecham (Robert Shayne), cel care a mușamalizat de-a lungul timpului toată povestea ei inventată. 

hbz-classic-christmas-movies-christmas-in-connecticut-gettyimages-51044778-1509727956

Miracle on 34th Street (in regia lui George Seaton, 1947)

Cu tânăra starletă Natalie Wood într-unul dintre primele ei roluri de film, acest film din 1947 este plasat în jurul emblematicului magazin Macy’s din New York.

La parada de Ziua Recunoștinței de la Macy's, actorul care îl interpreta pe Moș Crăciun este concediat pentru ca a venit beat la munca. Doris Walker, directorul de evenimente speciale gaseste ca inlocuitor pentru Mos Craciun un batranel simpatic pe numele sau Kris Kringle.El se dovedește a fi o senzație, dar problemele apar cand acesta incepe sa pretinda ca este adevaratul Mos Craciun.Urmeaza un proces in care Kris Kringle alaturi de avocatul, Fred Gailey va trebui sa convinga juriul ca este Mos Craciun.

Filmul, scris și regizat de George Seaton, este un indemn extraordinar de a incuraja copiii sa ramana copii cat pot de mult.

hbz-classic-christmas-movies-miracle-on-34th-street-gettyimages-176224531-1509727968

It s a wonderful life (in regia lui Frank Capra, 1946)

Filmul clasic al lui Frank Capra îl are pe Jimmy Stewart în rolul lui George Bailey, un bărbat a cărui bunătate și generozitate a atins mai mulți oameni decât își dă seama.

George Bailey și-a petrecut întreaga viață daruindu-se oamenilor din Bedford Falls. Ajuns in colaps financiar si riscand chiar inchisoare, George se gandeste sa se sinucida pentru a-si proteja familia, Dar rugăciunile celor dragi au ca rezultat un înger păzitor pe nume Clarence Odbody venit pe Pământ să-l ajute pe George.Asadar cei doi pornesc intr-o calatorie in care George vede cum ar fi fost lucrurile dacă nu s-ar fi născut niciodată.

hbz-classic-christmas-movies-its-a-wonderful-life-gettyimages-517724678-1509727970

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: craciun , film

Partenerii Nostri