Mickey-mouse-film-horror
Film Foto: Captura de ecran trailer film

Mickey Mouse devine personaj de filme horror

Articol scris de UTV Data publicării:

La nici 24 de ore de la intrarea primei versiuni a lui Mickey Mouse in domeniul public au fost anuntate doua noi filme de groaza independente cu faimosul soricel din desene animate, conform Agerpres.

Drepturile de autor pentru desenul animat “Steamboat Willie”, un scurtmetraj alb-negru din 1928 care a facut faimos personajul lui Walt Disney, au expirat pe 1 ianuarie, dupa 95 de ani, conform legislatiei americane.

Acum oricine este indreptatit sa copieze, distribuie si sa refoloseasca in mod liber imaginea personajelor care apar in desenul animat, printre care Mickey Mouse si partenera sa, Minnie.

Filmul “Mickey’s Mouse Trap” promite sa urmareasca actiunile unui ucigas mascat deghizat in Mickey Mouse, care terorizeaza un grup de tineri prieteni intr-o sala de jocuri arcade. Lansarea filmului de groaza este programata pentru luna martie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Disney isi apara celebrul personaj

Disney urmareste indeaproape adaptarile personajului sau si nu va sta pe ganduri sa apeleze la avocatii sai in cazul unor abuzuri. Pentru ca doar prima versiune a lui Mickey Mouse, un soarece alb cu negru, slabut si rautacios, a intrat in domeniul public. Personajul pe care il cunoastem cu totii, plin de culoare si foarte animat, este in continuare protejat de drepturi de autor.

Protectia marcii comerciale presupune ca orice film sau produs care ar putea induce in eroare consumatorii sa creada ca a fost realizat de Disney poate fi urmarit penal.

“Vom continua sa ne protejam drepturile asupra versiunilor mai recente ale lui Mickey si a altor opere care raman protejate prin drepturi de autor,” a explicat Disney intr-un comunicat.

Etichete: filme horror

Partenerii Nostri