Film

„Oppenheimer" devine filmul biografic cu cele mai mari incasari din box office-ul mondial

Articol scris de UTV Data publicării:

Oppenheimer a depasit Bohemian Rhapsody si a devenit filmul biografic cu cele mai mari incasari din box office-ul mondial. Filmul lui Christopher Nolan despre J Robert Oppenheimer, parintele bombei atomice, a generat venituri de peste 912 milioane de dolari.

Filmul a depasit suma de 912 milioane de dolari incasari in intreaga lume de la lansarea sa in cinematografe, pe 19 iulie, potrivit site-ului Box Office Mojo. „Bohemian Rhapsody”, axat pe Freddie Mercury si trupa Queen, a incasat peste 910 milioane de dolari in urma lansarii sale in octombrie 2018.

„Oppenheimer” a beneficiat, fara indoiala, de lansarea simultana cu „Barbie”, un succes si mai mare de box-office (care se situeaza in prezent la 1,4 miliarde de dolari la nivel mondial), hashtagul #Barbenheimer incurajand cinefilii sa vizioneze ambele filme.

„Bohemian Rhapsody” a fost ajutat considerabil de succesul sau in circuitul premiilor, castigand patru premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun actor pentru Rami Malek, doua BAFTA şi doua Globuri de Aur. „Oppenheimer”, in care joaca Cillian Murphy, il are de asemenea pe Malek in rolul fizicianului nuclear David L Hill.

Inainte de „Bohemian Rhapsody”, cel mai de succes film biografic a fost „American Sniper”, despre tragatorul de elita al armatei americane Chris Kyle (547 de milioane de dolari) si lansat în 2014; alte exemple de succes ale genului sunt drama „Discursul regelui” (484 de milioane de dolari), musicalul „Phineas T Barnum The Greatest Showman” (435 de milioane de dolari) si comedia despre crimele de pe piata bursiera „The Wolf of Wall Street” (406 milioane de dolari).

Etichete: oppenheimer

Partenerii Nostri