Premiere Of Warner Bros Pictures "Joker" - Arrivals
Film HOLLYWOOD, CALIFORNIA - SEPTEMBER 28: Joaquin Phoenix attends the premiere of Warner Bros Pictures "Joker" on September 28, 2019 in Hollywood, California. (Photo by Rich Fury/Getty Images)

Politia din SUA a fost in alerta dupa lansarea filmului 'JOKER'', cu Joaquin Phoenix

Articol scris de UTV Data publicării:

Joaquin Phoenix, actorul care a interpretat rolul celebrului personaj Joker din filmul regizat de Todd Phillips, care a avut recent premiera şi pe marile ecrane din România, a afirmat că munca la această peliculă a fost una dintre cele "mai importante experienţe" din cariera sa.

"Sincer acum, nu a fost o decizie uşor de luat", a declarat actorul american în cadrul Festivalului de Film de la Toronto.

"N-am ştiut, la naiba. N-am ştiut. Dar era ceva care mă atrăgea tot mai aproape. A evoluat pe măsură ce am lucrat împreună. A început să devină ceva mai mult decât am anticipat. A fost una dintre cele mai importante experienţe din cariera mea",  a adaugat Pheonix.

Potrivit Variety, ''Joker'' este o încercare a studiourilor Warner Bros. de a relansa universul personajelor Marvel Comics după rezultatele dezamăgitoare ale filmului din 2017, 'Justice League', cu Batman şi Superman. Todd Phillips, regizorul peliculei, spune că a prezentat 'Joker' directorilor Warner Bros. ca o poveste despre originile personajului, similară cu filmele curajoase din copilăria sa, în anii '1970 şi '80, precum 'Raging Bull' şi 'Network.'

"Extraordinar la Joker este că acesta nu este un narator de încredere şi nu are o poveste a originilor sale. Am avut libertate. Am preluat elemente din unele benzi desenate. A fost într-adevăr eliberator", spune celebrul regizor.

Phillips spune că s-a gândit la Phoenix ca interpret al lui Joker inca de cand  lucra la redactarea scenariului, insa i-a luat o vreme să-l convingă pe actor. "Mereu am spus că nu s-a angajat să facă acest film. S-a prezentat doar la o probă de costume".

Înainte chiar de a fi lansat pe marile ecrane, ''Joker'' s-a aflat în centrul unei polemici declanşate în Statele Unite, anumite voci exprimându-şi îngrijorarea că filmul ar putea incita la violenţă, invocând empatia cu care Todd Phillips şi-ar trata eroul.

Ca urmare a acestor controverse, poliţia din Los Angeles a anunţat vineri că îşi va spori prezenţa în jurul cinematografelor care vor difuza filmul "Joker".

„Cred că e un lucru bun dacă un film ne face să ieşim din zona de confort sau ne provoacă să gândim diferit“, a spus şi Joaquin Phoenix, interpretul lui Joker.

Tot Joaquin Pheonix a mărturisit recent că a slăbit 23 de kilograme într-un timp foarte scurt pentru Joker, ţinând o dietă „oribilă“, recunoscand ca acest rol l-a consumat foarte mult şi din punct de vedere psihic. 

Regizorul Todd Phillips a luat de asemenea atitudine în apărarea filmului: ''Pentru mine, filmul nu evocă violenţă oarbă'', a declarat cineastul cu ocazia unei întâlniri cu câţiva jurnalişti la Paris, săptămâna trecută, subliniind că Arthur ''nu este autorul unor crime în masă'', potrivit AFP.

"Toate personajele pe care Joker le ucide în acest film sunt oameni care, în mintea sa, i-au făcut rău. Nu ucide la întâmplare", a adăugat acesta.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Partenerii Nostri