Cinema clapperboard on stack US dollars banknote bill background.
Film Foto: Getty Images

Vezi lista celor mai bine platiti actori de la Hollywood in 2023

Articol scris de UTV Data publicării:
Anul 2023 a fost un an intens în lumea cinematografiei. Actorii si scenaristii de la Hollywood au decis sa fie vocali vizavi de drepturile lor, industria confruntandu-se cu doua greve majore, cea a scenaristilor si cea a actorilor. Cu toate acestea, în ciuda provocarilor din culise, Hollywood a avut un an remarcabil, dand lumii doua productii uriase: Oppenheimer si Barbie care au confirmat atat in randul criticlor de film cat si in box office aducand castiguri de 952 de milioane de de dolari respectiv 1,45 miliarde de dolari.

Cat au castigat insa actorii care au jucat in productiile mult asteptate din 2023 ?

In fruntea clasamentului se plaseaza confortabil actori cu notorietate, in timp ce in top 10 isi fac aparitia si actori din generatia noua.

Iata clasamentul celor mai bine platiti actori din 2023:

11. Robert Downey Jr, 4 milioane de dolari pentru rolul din Oppenheimer

Personajul lui Lewis Strauss din Oppenheimer este considerat a fi unul dintre cele mai bune roluri ale lui RobertDowneyJr. Drept dovada, actorul a primit deja Globul de Aur pentru cel mai bun actor in rol secundar, si Premiul Criticilor de Film, de asemenea pentru cel mai bun actor in rol secundar.

profimedia-0835091378

10.Timothee Chalamet - 9 milioane de dolari pentru rolul din Wonka

Tanarul actor in varsta de 28 de ani are deja la activ filme importante si chiar o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor.

Musicalul "Wonka", avandu-l pe Timothee Chalamet in rolul unui ciocolatier excentric are incasari de peste 500 de milioane de dolari din vanzarile de bilete, ceea ce-l plaseaza in randul productiilor de succes din 2023.

USA. Timothee Chalamet in (C)Warner Bros new film: Wonka (2023) . Plot: The story will focus specifically on a young Willy Wonka and how he met the Oompa-Loompas on one of his earliest adventures. Ref: LMK106-J10407-201223Supplied by LMKMEDIA. Editoria

  Asteptam cu nerabdare lansarea Dune 2 care va avea loc in 2024, in care Timothee are rol principal alaturi de Zendaya  

9. Cillian Murphy - 10 milioane de dolari, pentru rolul din Oppenheimer

Cillian Murphy, actorul de origine irlandeza, cu aer misterios se bucura de toata recunoasterea dupa rolul magistral din Oppenheimer, pentru care a primit deja Globul de Aur, pentru cel mai bun actor in rol principal.

Colaborarea lui Cillian Murphy cu Christopher Nolan, regizorul filmului Oppenheimer este una veche si de notorietate, cei doi avand deja trei filme la activ, care au facut istorie.

profimedia-0835091364

8. Ryan Gosling -12,5 milioane de dolari pentru rolul din Barbie

Carismaticul actor a incasat 12,5 milioane de dolari pentru rolul lui Ken din superproductia Barbie.

Succesul acestui duo, Margot Robbie si Ryan Gosling a fost atat de urias, incat cei doi au fost ofertati deja sa apara impreuna in productia, Ocean Eleven. 

Golden Globes 2024

7.Margot Robbie - 12, 5 milioane de dolari pentru rolul din Barbie. 

Margot Robbie in calitate de  producator al filmului a avut castiguri de aproximativ 50 de milioane de dolari de pe urma succesului Barbie.

BARBIE 2023 Warner Bros. Pictures film with Margot Robbie

6.Chris Pine- Star Trek  - 13 milioane de dolari pentru rolul din Star Trek 4

Chris Pine este un actor american cunoscut pentru rolul său ca James T. Kirk în seria de filme "Star Trek", începând cu filmul din 2009, regizat de J.J. Abrams."Star Trek Into Darkness" (2013) "Star Trek Beyond" (2016) si Star Trek 4.

Din motive nestiute momentan, Star Trek 4 a carui lansare era programata pentru decembrie 2023, a fost din nou amanat.

STAR TREK BEYOND, Chris Pine as Kirk, 2016.

5. Jason Momoa - 15 milioane de dolari pentru rolul din Aquaman and the Lost Kingdom

Jason Momoa a acceptat să apara intr-o continuare a filmului "Aquaman", iar dupa ce primul film a depasit 1 miliard de dolari din incasari, si-a renegociat contractul pentru a-si dubla salariul. Acum, Momoa va primi 15 milioane de dolari pentru calatoria sa în Atlantida. 

Din pacate insa "Aquaman and the Lost Kingdom", regizat de James Wan, nu a reusit sa se impună in box office, debutand cu 28 de milioane de dolari încasari in weekendul de la lansare.Pare a fi al patrulea din cele patru filme DC din 2023 care se prabuseste la box office.

profimedia-0832627371

4. Denzel Washington - 20 de milioane de dolari, pentru rolul din "The Equalizer 3"

Cu o cariera care se intinde pe mai mult de patru decenii, Denzel Washington a primit numeroase aprecieri din partea criticilor de film, inclusiv un premiu Tony, doua premii Oscar si trei premii Globul de Aur.Popularitatea sa uriasa il plaseaza pe locul 4 in topul celor mai bine platiti actori din 2023, cu un onorariu de 20 de milioane de dolari pentru thriller-ul, The Equalizer 3

Denzel Washington

Thrillerul sângeros The Equalizer 3, cu Denzel Washington, Dakota Fanning si Eugenio Mastrandrea în rolurile principale, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu 34,5 milioane de dolari într-un weekend  

3. Vin Diesel "Fast X", 20 de milioane de dolari 

Fast X", al zecelea film din seria Fast and Furious, a revenit in forta in 2023 cu Vin Diesel in rolul lui Dominic Toretto.

Vin Diesel, pe numele sau real Mark Sinclair Vincent este pe locul 3 si in topul celor mai bine platiti actori de la Hollywood, conform Forbes.

profimedia-0795109661

2. Chris Hemsworth "Extraction 2", 20 de milioane de dolari 

Extraction 2" este un film de actiune , regizat de Sam Hargrave. continuarea filmului din 2020, "Extraction"

Mercenarul Tyler Rake, interpretat de Chris Hemsworth a acceptat urmatoarea sa misiune, care este una extrem de periculoasa. El trebuie să salveze familia unui lider al unei retele criminale dintr-un complex de închisori.

New York Premiere Netflix's 'Extraction 2'

1. Leonardo DiCaprio "Killers of the Flower Moon", 30 de milioane de dolari 

Leonardo DiCaprio a primit o suma considerabila pentru noul film al lui Martin Scorsese, in care interpreteaza rolul un barbat care planuieste alaturi de unchiul sau sa fure averea familiei sotiei sale.Onorariul primit pentru rolul lui Ernest Burkhart il plaseaza pe locul intai in clasamentul celor mai bine platiti actori din 2023.Acesta nu este insa si cel mai mare onorariu incasat de Leonardo DiCaprio pentru un rol. In 2010 actorul a primit suma de 50 de milioane de dolari pentru rolul din Inception.

Revenind in prezent, "Killers of the Flower Moon" este o drama western, regizata și produsa de Martin Scorsese. Scenariul a fost scris de Scorsese impreuna cu Eric Roth, fiind bazat pe cartea din 2017 cu acelasi nume scrisa de David Grann.

Pentru Leonardo Dicaprio, filmul a fost si o ocazie grozava de a reveni pe marele ecran alaturi de Robert De Niro, la 30 de ani distanta de rolul din This Boy's life.

USA. Robert De Niro and Leonardo DiCaprio in the (C)Paramount Pictures new film : Killers of the Flower Moon (2023). Plot: Members of the Osage tribe in the United States are murdered under mysterious circumstances in the 1920s, sparking a major F.B.I. i
Etichete: film , actori

Partenerii Nostri