WEDNESDAY_105_Unit_05238RC220220902-4432-1wf2yd5-800x532
Film

"Wednesday" nu se va mai filma in Romania. Vezi unde au mutat productia dupa "teapa" primita anul trecut

Articol scris de UTV Data publicării:

Productia serialului "Wednesday" se muta in Irlanda pentru urmatorul sezon. Popularul serial este regizat de legendarul Tim Burton iar filmarile pentru sezonul cu numarul doi vor incepe in aprilie 2024, conform publicatiei Variety.

Cu toate ca anul trecut ne-am bucurat ca primul sezon din "Wednesday" s-a filmat la noi, care a pus Romania pe harta turistica a lumii, se pare ca din cauza unor neintelegeri cu statul productia se va muta in Irlanda.

In serial, personajul principal este Wednesday din Familia Addams, jucat de Jenna Ortega. Alaturi de ea, din distributia sezonului 1 au mai facut parte si Gwendoline Christie, Jamie McShane, Percy Hynes White, Hunter Doohan, Emma Myers, Joy Sunday, Naomi J. Ogawa, Moosa Mostafa, Georgie Farmer, Riki Lindhome şi Christina Ricci.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat pentru Digi24 ca Romania are in sfarsit o schema de cash rebate prin care productiile cinematografice, precum cele ale marilor companii internationale, sa fie atrase in tara.

Raluca a vorbit si despre cazul celebrei productii "Wednesday", care a fost filmata aici si a plecat ulterior, inainte de filmarea sezonului 2, "pentru ca au fost pacaliti ca vor primi acest ajutor de stat si dupa care statul le-a spus 'ne pare rau'".

„Aproape că ajunsesem de râsul industriei cimatografice internaționale că suntem țara care are lege, alocă și bani pe hârtie, semnează contracte și după aceea retrage preșul. Și anul acesta vom face primele plăți care vin din hotărâri definitive ale instanței care certifică faptul că statul român a tras țeapă unor invetitori în industria cinematografică”, a spus Raluca Turcan.

Partenerii Nostri