female hand holding white phone with low charged battery screen
Gadget female hand holding white phone with low charged battery screen on table laptop

4 moduri in care poti prelungii durata de viata a bateriei telefonului mobil!

Articol scris de UTV Data publicării:

Daaa, stim cat de nasol e ramai fara baterie la telefon atunci cand ai ceva important de facut, sau cand esti in vacanta si ai nevoie de GPS, sau chiar si atunci cand te uiti la un film sau te joci un joc. Insa cu cat telefonul este mai ''smart'', cu atat, in timp, i se duce si bateria mai repede, mai ales daca nu avem grija de ea, dar exista cateva soluții prin care o putem proteja.  

Vezi mai jos patru recomandari pe care daca le respecti poti prelungii durata de viata a bateriei telefonului mobil. Enjoy!

1. Deconecteaza telefonul de la sursa de incarcare, in momentul in care nivelul bateriei a ajuns la 100%.Tocmai de aceea nu este recomandat sa-ti incarci telefonul peste noapte, deoarece bateria risca sa fie supusa unui stres electric major.

2. Opreste aplicatiile care ruleaza in background, dezactiveaza functiile Bluetooth, GPS, Wi-Fi si datele mobile si, de asemenea, nu uita sa setezi luminozitatea ecranului la nivel minim.

3. Nu folosi telefonul in perioada in care e la incarcat, deoarece asta poate duce la incalzirea bateriei si la deteriorarea acesteia in viitor. Cel mai recomandat este sa inchizi complet telefonul sau sa incerci sa-l folosesti cat mai rar.

4.Nu-ti tine telefonul neprotejat cand vine vorba de temperaturi extreme. Probabil ca ai observat ca atunci cand esti la munte, de exemplu, te trezesti ca ramai fara baterie, desi poate mai aveai 20% sau atunci cand il lasi in soare, din cauza faptului ca se incinge foarte repede, se inchide. Ei bine toate acestea se intampla din cauza faptului ca temperatura ideala pentru baterie este cuprinsa intre 25 si 30 de grade Celsius, iar tot ce depaseste 40 de grade Celsius, afecteaza capacitatea de functionare a acesteia.

Etichete: baterie , telefon , trucuri

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri