Robot sitting on a bunch of books. Contains clipping path
Gadget Robot sitting on a bunch of books. Contains clipping path

Afla totul despre robotul care merge la scoala, in locul elevilor cu probleme de sanatate!

Articol scris de UTV Data publicării:

Te gandeai vreodata ca atunci cand  ai o problema de sanatate si nu mai poti ajunge la scoala, poti trimite un robot un locul tau? Ei bine, da, este posibil!

Potrivit Daily Mail, in Japonia se practica asta. Mai exact, de pe data de 31 octombrie, elevii scolii Tomobe-Higashi, din Kasama, un oras aflat la 96 de km de Tokyo, care intampina probleme de sanatate, au primit cate un robot, pentru a urmarii live ce se petrece in clasa, in timp ce ei se afla acasa.

Astfel, programul pilot le permite elevilor bolnavi sa trimita un robot in locul lor la scoala. Numele acestuia este Ori Hime si a fost creat special pentru a putea fi pozitionat pe un birou, are doua ''maini'' si o camera montata pe cap ce poate fi controloata de la distanta printr-o tableta si, de asemenea, are si un microfon prin care pot comunica. 

“E distractiv sa intorc robotul in directiile pe care vreau sa le vad,” a declarat Kanae Sudo, un elev de 11 ani ce a folosit Ori Hime pentru a participa la un festival de stiinta in timp ce se afla in camera de spital, pentru Asahi Schimbun.

Cat despre rezultate, se pare ca acestea sunt foarte bune, dorindu-se introducerea robotilor Ori Hime la scara larga.

“Robotul poate fi controlat foarte usor si elevii simt de parca chiar ar veni la ore,” a declarat Noboru Tachi, asistentul directorului. “Vom lua serios in considerare introducerea lor la scara larga.”

Ce zici de aceasta idee? Destul de smart, nu?

Etichete: gadget , news , ori hime , roboti

Partenerii Nostri