Lilium-jet-prezentare
Gadget Foto: Lilium Jet

Firma de taxiuri zburatoare Lilium primeste aprobare UE

Articol scris de UTV Data publicării:

Lilium este o companie din Germania care produce taxiuri zburatoare.

Start-up-ul nemtesc a primit aprobarea de reglementare pentru a proiecta si opera vehiculele sale electrice cu decolare si aterizare vertical in Uniunea Europana.

Acest pas reprezinta o realizare semnificativa pentru industrie, evidentiind angajamentul in dezvoltarea vehiculelor aeriene electrice si deschiderea unui drum catre comercializarea revolutionarului Lilium Jet.

Lilium se concentreaza pe calatoriile interne intre orase cu vehiculele sale si are capacitatea de a parcurge 300 de kilometri pe ora dupa o singura incarcare, ceea ce reprezinta distanta echivalenta unei calatorii de la Londra la Manchester in Regatul Unit.

Lilium-jet-in-aer

Compania a fost fondata in 2015 de patru prieteni de la Universitatea din Munchen din Germania si vrea sa lanseze zboruri comerciale pana in anul 2025.

Anul viitor, la Paris, vor fi testate mai multe taxiuri zburatoare. Se va organiza in capitala Frantei un circuit special pentru aceste teste, in ciuda cricitilor venite de la organizatiile de mediu, care considera ca aceste mici aeronave sunt prea zgomotoase si consuma prea mult pentru o calatorie de doua persoane. In timpul testelor, biletele ar putea fi vandute cu preturi intre 100 si 300 de euro pentru o calatorie cu un taxi zburator.

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri