Gadget

Instagram si Facebook inchise in Europa?

Articol scris de UTV Data publicării:
Stim totul suna ca un titlu de film horror sau ca un cosmar, dar este cat se poate de real. In raportul anual al companiei Meta, Mark Zuckerberg anunta riscul ca aplicatiile Facebook si Instagram sa fie inchise in Europa, din cauza legilor de prelucrare a datelor personale. 

 
Legile europene pentru protectia datelor nu permit companiei Meta sa stocheze date pe serverele din SUA. 

 
Pentru Meta, aceste date sunt necesare la nivel operational, dar si pentru publicitatea directionata, de unde vin unele dintre cele mai importante venituri pentru companie.
 
"Daca nu vom putea transfera datele intre tarile si regiunile in care operam, sau daca suntem restrictionati in a transmite date intre produsele si serviciile noastre, ar putea fi afectate atat abilitatea noastra sa furnizam acele servicii, cat si modul in care am putea furniza acele servicii si abilitatea noastra sa targetam reclamele. Cel mai probabil, nu vom putea oferi in Europa cele mai importante produse ale noastre, precum Facebook sau Instagram", a anuntat Meta in raportul anual. 
 
Reprezentantii companiei sustin ca procesarea datelor cu caracter personal in Statele Unite ale utilizatorilor din diferite tari este cruciala pentru afacere! Drept pentru care  saptamana trecuta Meta Platforms a inregistrat cea mai mare pierdere din istoria americana, aproape 200 de miliarde de dolari, intr-o singura zi. 
Etichete: facebook instagram

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri