Gadget

Insula Ulko-Tammio (Finlanda) devine prima destinatie turistica fara telefoane din lume

Articol scris de UTV Data publicării:

Desi poate fi dificil pentru unii sa reziste si sa nu citeasca e-mailurile de la serviciu si postarile de pe retelele de socializare in timpul vacantei, insula Ulko-Tammio din Finlanda indeamna vizitatorii sa-si ignore telefoanele si sa se bucure de natura, potrivit CNN.

Pretinzand a fi prima insula turistica din lume unde nu se foloseste telefonul, Ulko-Tammio este situata in Golful de Est al Finlandei, un parc national din natiunea care a fost numita „cea mai fericita tara din lume” sase ani la rand si care, oarecum ironic, este casa Nokia, marca din spatele celui mai bine vandut smartphone din lume din toate timpurile.

„Insula Ulko-Tammio, care se afla in largul coastei Hamina, va fi o zona fara telefon”, a declarat Mats Selin, expert in turism insular la Visit Kotka-Hamina, intr-un comunicat de presa. „Vrem sa indemnam turistii sa-si inchida dispozitivele, sa se opreasca si sa se bucure cu adevarat de insule.”

Turistii pot petrece noptile in corturi sau intr-o cabana inchiriata, fara acces la telefoane si internet.
Insula Ulko-Tammio poate fi accesata cu barci private sau feriboturi, dar turistii sunt incurajati sa-si rezerve transportul fara a folosi smartphone-urile.
Etichete: ulko-tammio

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri