Stiri

Greta Thunberg retinuta in Germania (VIDEO)

Articol scris de UTV Data publicării:

Activista Greta Thunberg a fost retinuta de politie in timpul unui protest dintr-un sat din Germania, transmite Reuters.

Suedeza a protestat alaturi de activistii de mediu impotriva demolarii catunului Lützerath, demolarea acestuia permite extinderea unei mine de carbune. Thunberg a fost retinuta la mina de suprafata Garzweiler 2, la 9 kilometri de Luetzerath.

 

Potrivit politiei germane, la aceasta manifestare au participat aproximativ 15.000 de oameni, printre care si Greta Thurnberg. Potrivit organizatorilor, au fost prezenti 35.0000 de protestanti.

Din pacate acest protest nu a fost in totalitate pasnic, potrivit asociatiei “Lützerath lebt!”, zeci de activisti au fost raniti si a fost nevoie de interventia cadrelor medicale, unii dintre ei au fost chiar muscati de caini si loviti cu tunurile de apa.

Potrivit autoritatilor germane, cel putin 70 de ofiteri au fost raniti si trimisi la spital in confruntarile cu protestatarii.

“Germania este unul dintre cei mai mari poluatori din intreaga lume si trebuie sa fie trasa la raspundere,” spune Thunberg.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: greta thunberg

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri