King size bed in bedroom with American walnut hardwood flooring on the upstairs floor inside a modern cube style home, Quebec, Canada
Lifestyle

10 plante de interior care aduc noroc

Articol scris de UTV Data publicării:
Simti ca ai putea sa stai mai bine la capitolul noroc? Expertii feng shui propun o varianta simpla si putin costisitoare de a aduce norocul in viata ta.
 
Stiai ca sunt anumite plante norocoase despre care se crede că atrag în mod natural energia pozitivă în spațiul tau? In funcție de planta pe care o alegi, poti aduce diferite tipuri de noroc în viața ta și în casa ta, spune consultantul si autorul de feng shui, Carole Hyder. De exemplu, planta de bambus poate atrage noroc financiar, în timp ce plante sunt cunoscute pentru a aduce romantism, armonie si sanatate.

Potrivit Reader's Digest, acestea ar fi cele mai norocoase 10 plante de interior:

Bambus 

Tip de noroc: Bogatie si noroc
 
Este o planta usor de ingrijit, datorita faptului ca bambusul necesita doar lumină naturala si instructiuni simple de udare. Bambusul norocos este una dintre cele mai populare plante feng shui. Se crede ca aduce noroc si prosperitate, in special cand este plasat in zonele estice sau de sud-est ale unei case. Numarul de tulpini poate avea semnificatii specifice; de exemplu, trei tulpini reprezinta fericirea, bogatia si longevitatea.

Busuiocul 

Tip de noroc: Sanatate

Busuiocul, simbol al norocului si al sanatatii, este una dintre cele mai populare plante aromatice. Conform medicinei holistice pe baza de plante, frunzele de busuioc pot trata racelile, inflamatiile si circulatia sangelui. Din acest motiv, se crede ca planta de busuioc alunga energiile negative. Aceasta planta norocoasa are nevoie de mult soare si apa. Si deoarece este folosita cel mai adesea in bucatarie, vei dori sa o plasezi in bucataria sau zona de luat masa - si sa inveti cum sa depozitezi corect ierburile pentru prospetime maxima.

fresh basil herb in pot

Planta chineza a banilor 

Tip de noroc: Bani

Pilea peperomioides, cunoscuta in mod frecvent sub numele de planta chineza a banilor, este una dintre cele mai puternice plante norocoase cand vine vorba de bogatie financiara. Cunoscuta si sub numele de planta cu monede, aceasta mica planta de interior are frunze rotunde asemanatoare cu monedele.

Spre deosebire de alte plante care iubesc soarele, planta chineza a banilor are nevoie de lumina indirecta. Ar trebui sa lasi solul plantei sa se usuce înainte de a o uda bine cam o data pe saptamana.

Iedera 

Tip de noroc: Restaurare

Iedera este o planta excelenta de filtrare a aerului, motiv pentru care s-ar putea sa o vezi în cafenelele locale. Mai mult decat atat, planta de iedera reprezinta prietenie si rabdare, deoarece se ataseaza ferm de obiecte. In plus, aceasta planta norocoasa aduce fericire, pozitivitate si energie restauratoare.

Cu întretinere extrem de ușoara, iedera poate sa se mențina in locuri intunecate, ceea ce o face o planta excelenta pentru zonele care primesc foarte puțin flux de energie. Iedera poate revigora spatii, cum ar fi partea de sus a dulapurilor si colturile greu accesibile care restricționeaza pozitivitatea spatiului de locuit.

Bujor 

Tip de noroc: Dragoste si vindecare

Cunoscut sub numele de regele florilor în China, bujorul este un simbol al prosperitatii si nobilimii. Florile sunt deosebit de frumoase, mirosul fermecator iar polenul lor este abundent si hranitor. Reflectand starea lor naturala, bujorii in special aduc frumusete, dragoste si vindecare - semnificatia numelui florii provine, intr-adevăr, de la Paeon, medicul grec al zeilor.

Varietatile de culoare galbena si mov sunt considerate a avea cea mai mare valoare datorita asocierii culorilor cu regalitatea. Si in timp ce s-ar putea crede ca bujorii pot fi crescuti doar in exterior, variantele mai mici ale plantei, cum ar fi bujorul chinezesc, pot fi cultivate in interior. Aceste plante tind sa se dezvolte la temperaturi mai reci, cu cel puțin cinci ore de soare direct.

Limba soacrei 

Tip de noroc: Protectie

Cunoscută și sub numele de planta sarpe datorită frunzelor sale lucioase îndreptate în sus, limba soacrei aduce energii puternic protectoare. În ceea ce privește locul unde trebuie pusa, o plantă de limbă a soacrei funcționează cel mai bine în apropierea ușii de la intrare. In timp ce marginile ascutite nu sunt potrivite pentru o camera de dormit, pot funcționa într-o camera de zi unde cei din afara casei sunt invitați. Planta de limba a soacrei este o planta rezistenta care necesita foarte putina intretinere și ar trebui udata doar sporadic.

Orhidee 

Tip de noroc: Relatii sanatoase

Orhideele sunt cunoscute pentru frumusețea și eleganța lor, motiv pentru care mulți iubitori de orhidee se bucură de o viata luxoasa. Confucius a facut chiar remarci despre caracteristicile sale excepționale, inclusiv forma sa unica a petalelor, ceea ce a făcut floarea și mai populară în China. Simbolic, această plantă cu flori indică începuturi și binecuvântări. Conform principiilor feng shui, se crede că poate aduce romantism și fertilitate.

Cu tulpini lungi și infloriri de lunga durata, pot cultiva o relatie stabila si iubitoare. Este important sa tineti orhideea la distanta de lumina directa a soarelui si sa o udati cand solul se usuca. Intre infloriri, planta poate să nu arate la fel de atractiva, dar chiar și în aceasta etapa, aceasta planta norocoasa replica rabdarea necesara pentru menținerea unei relatii sanatoase.

Plasarea unei orhidee in dormitor se crede ca intensifica energia romantica a spatiului.

Arbore de cauciuc ( ficus) 

Tip de noroc: Bani și fericire

Arborele de cauciuc este o planta de interior înalta, cu frunze verzi inchis, care aduce prosperitate, fericire și bogatie. Plasarea unui arbore de cauciuc intr-un colț este o alegere excelenta, deoarece frunzele rotunde pot compensa asprimea unghiului ascuțit. Colțul perfect este un colț de sud-est, deoarece aceasta directie guverneaza bogăatia, conform feng shui. Cu ingrijire corespunzătoare, planta crește în înaltime, adaugand un element de maretie si blandete. Nu necesita udare abundenta si are nevoie de șapte ore de lumina indirecta a soarelui.

Mandarin 

Tip de noroc: Bogatie

Aducând bogăție și pace, un mandarin ar putea fi alegerea perfecta pentru cei care au mai mult spațiu în casele lor. Fructele de la aceasta planta norocoasa, seamana cu monede de aur atarnate pe ramurile unui copac.

Un mandarin primit in dar nu ar trebui niciodata refuzat, spune Hyder, pentru ca, prin aceasta, destinatarul se intoarce practic de la noroc si bogatie. Acesti arbori fructiferi ar trebui pastrati în conditii moderate, nici prea cald și nici prea rece, cu cel puțin patru ore de soare, si udati o data pe saptamana.

Crizantema

Tip de noroc: Longevitate

Deși de cele mai multe ori o regasim in casele oamenilor taiata si pusa in vază, această plantă poate fi cultivată și în interior. Crizantemele necesita caldura si udare regulată. Floarea de crizantema infloreste la sfarsitul toamnei si inceputul iernii, facand-o o emblema a longevitatii. Crizantemele, in special cele galbene care seamănă cu soarele, pot aduce, de asemenea, fericire într-o casă. Acest lucru inseamna ca aceasta planta norocoasa nu simbolizeaza doar o viata lunga, ci si longevitate, fericire si armonie.

Alege plantele care rezoneaza cel mai bine cu tine si aduc noroc și energie pozitiva în locuinta ta! 🌿🍀 

Etichete: atmosfera , feng shui

Partenerii Nostri