Lifestyle

5 carti de dezvoltare personala must read!

Articol scris de UTV Data publicării:

Exista carti pe care le citesti si care ajung sa iti schimbe viata pentru totdeauna. Nu se intampla nimic spectaculos si nimic magic sau inexplicabil. Doar ca au puterea de a-ti schimba perceptia asupra lucrurilor din viata ta si brusc, totul prinde alta culoare si alt sens.  Cartile ne ofera calatorii frumoase interioare, cat si exterioare si ne vin in ajutor atunci cand avem nevoie de ele. <3

Iata cele 5 carti care te vor ajuta sa iti schimb perceptia:

      1."Atomic Habits"- James Clear

Stiu ca aceasta carte este peste tot, efectiv, insa, daca nu ati citit-o, trebuie neaparat sa o bifati! Inspirandu-se din biologie, psihologie si neurostiinta, James Cleaar a conceput un ghid usor de asimilat, cu ajutorul caruia obiceiurile bune devin inevitabile, iar cele rele, imposibile. This sounds amazing, right?! 

    2."Siddhartha. Calatoria spre Soare-Rasare"- Hermann Hesse

"Siddhartha" este cartea care te va impresiona pana la lacrimi si va aduce in viata ta acel gram de compasiune, iubire si libertate, combinate, care n-ar trebui sa dispara niciodata. "Profesiune de credinta individualista, respingere a fiecarei doctrine, blamare a lumii guvernate de bani si de putere, elogiu al vietii contemplative si al peisajului unei Indii recreate cu maiestrie, Siddhartha este, in esenta, un roman initiatic, devenit, de-a lungul timpului, text "sacru". Calatoria spre Soare-Rasare - o poveste despre redescoperirea naturii umane si refacerea drumului spiritual dupa efectele devastatoare ale celor doua razboaie mondiale, traite de autor."

   3."Gandeste ca un calugar"- Jay Shetty

"Gandeste ca un calugar. Antreneaza-ti mintea pentru a-ti gasi linistea si scopul in viata de zi cu zi."  Will Smith spune descpre Jay Shetty ca superputerea lui este sa faca intelepciune accesibila si relevanta. Poate vei spune ca sunt prieteni si se lauda intre ei, insa dupa ce vei arunca un ochi pe carte, iti garantez ca n-o vei mai putea lasa jos din  mana.

   4. "12 reguli de viata. Un antidot la haosul din jurul nostru"- Jordan Peterson

"A durat mult pana am gasit titlul: 12 Reguli de viata: un antidot la haosul din jurul nostru. Acesta sugereaza clar faptul ca oamenii au nevoie de principii ordonatoare, pentru a evita instaurarea haosului. Avem nevoie de reguli, standarde, valori — si luati singuri, dar si luati impreuna. Suntem niste animale de povara, obisnuite sa traga la jug. Avem nevoie de o incarcatura care sa ne justifice existenta mizerabila. Avem nevoie de rutina si de traditie. Aceasta inseamna ordine. Daca am trai cum se cuvine, am fi capabili sa toleram povara constiintei de sine. Daca am trai cum se cuvine, am reusi sa ne asumam propria fragilitate si mortalitate, fara sa ne simtim ca niste victime nevinovate, fara sa cadem in starea de invidie sau sa ajungem, mai apoi, la dorinta de razbunare si distrugere. Daca am trai cum se cuvine, nu ar mai fi nevoie sa apelam la securitatea oferita de totalitarisme, pentru a ne proteja de recunoasterea propriei finitudini si ignorante. Poate ca am reusi sa evitam cararile ce duc spre Iad — iar secolul XX ne-a aratat cam cat de real poate fi Iadul ", a spus Jordan Peterson despre cartea sa si cred ca nu mai are nevoie de completari :))))).

   5."Ingineria interioara"- Sadhguru

Ingineria interioara sau ghidul unui yoghin catre starea de bucurie. O cale ce conduce catre dobandirea bunastarii absolute, prezentata de un maestru in viata. In aceasta carte, vizionarul, misticul si yoghinul Sadhguru prezinta stiinta clasica a yogai pentru cititorii occidentali. Practica hatha yoga, asa cum o cunoastem noi, nu este decat una din cele opt ramuri ale stiintei numite yoga. De fapt, yoga este un sistem sofisticat ce permite preluarea controlului asupra puterii interioare prin activarea energiilor interioare intr-o maniera care sa permita functionarea corpului si a mintii la capacitatea lor optima. Ea te ajuta sa iti creezi situatiile interioare pe care ti le doresti cu adevarat, transformandu-te intr-un arhitect al propriei tale bucurii. Cartea contine si exercitii, care te vor ajuta sa aplici mai bine invataturile lui Sadhguru.

Guyssssss, vine vacantaaa, asa ca apucati-va de citit si spread only love and good vibessss.<3 Much Lo-lo-lo-lo-veeeeeeeeeee!

Etichete: books , reading

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri