Lifestyle

5 trucuri cu ajutorul carora poti sa scapa de matreata!

Articol scris de UTV Data publicării:

Heyoo, guys! Stim ca majoritatea ne-am confruntat cu probleme ale scalpului la un moment dat, so, fie ca ai scalpul gras, uscat sau doar are o zi proasta, secretele unui par frumos si sanatos chiar exista si ne influenteaza in mare masura viata si starea de spirit. Volumul, stralucirea, sanatatea pielii scalpului tin de anumite trucuri de ingrijire la care ne-am gandit sa dam share! Ati fi surprinsi cate produse din bucatarie ne pot ajuta sa obtinem rezultatele dorite!

Iata aici 5 moduri prin care sa scapi de matreata si sa ai un par curat, sanatos si stralucitor!

1.Bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu sau acest ingredient minune al bucatariei si nu numai! Ce face acesta? Well, ofera echilibru nivelului PH-ului scapului si curata pielea. Scapa de matreata aplicad o masca de par alcatuita din 2 linguri de bicarbonat combinate cu suc de lamaie sau apa de trandafir, asta tu alegi, in functie de gust sau de ce gasesti prin casa! :)

2. Otetul.

V-am zis ca  in bucatarie sta secretul scalpului curat, il gasiti in raftul de sub cel dedicat lui "Mi-e foame rau"! :)))) Chiar daca iti cumperi un sampon special pentru matreata, s-ar putea sa constati ca ai aceeasi problema in continuare. De aceea, vin cu un alt truc pentru tine! Amesteca cateva linguri de otet intr-o cana cu apa fierbinte, iar dupa toarna amestecul la nivelul scalpului. Lasa sa actioneze cateva minute si dupa clateste! 

3. Sarea de bucatarie pentru piele grasa.

Daca ai o piele grasa, seboreica, ar trebui sa incerci trucul din mosi stramosi cu sarea. Da, da, ai citit bine, sarea obisnuita de bucatarie pe care o aplici inainte de sampona parul. De ce? Aceasta este abraziva si te va ajuta sa scapi de pielea grasa.

4. Uleiul de masline penrtu piele uscata.

Daca ai pielea uscata, atunci esti expus la descuamare. Cum sa combati asta? Foloseste uleiul de masline drept masca pentru par. Aplica ulei de masline la radacina cu ajutorul unei dischete demachiante si maseaza parul la radacina. Ai grija sa nu-ti faci program dupa! Uleiul trebuie lasat sa actioneze cateva ore dupa aplicare. Apoi spala-te cu samponul tau preferat si clateste din abundenta.

5. Alimentatia.

Stim cu totii ca daca ceva nu-i bine in interiorul nostru, se va reflecta si in exteriorul nostru. Unii medici recomanda o dieta bogata in vitamine, in mod special vitamina B12, zinc si acizi grasi Omega 3. Se considera ca zaharul ar fi un element declansator pentru matreata, asa ca ar fi bine sa aveti asa in vedere si sa ramaneti in echilibru, nici prea-prea, nici foarte-foarte, vorba aia!:)))

Stiti ce aveti de facut si cum sa scapati de problema, now do it! <3

 

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri