Silhouette of an air plane over the sun with beautiful red clouds in background
Lifestyle

Conform Premierului Marcel Ciolacu, Romanii nu vor mai avea nevoie de vize pentru SUA din 2025

Articol scris de UTV Data publicării:

Marcel Ciolacu a anuntat ca programul Visa Waiver si renuntarea la vize va deveni realitate din 2025.

“Sunt ferm convins ca cu ajutorul dumneavoastra proiectul de suflet al nostru, al tuturor romanilor, dar in acest moment si proiectul de suflet al doamnei ambasador al Statelor Unite in Romania, renuntarea la vizele si programul Visa Waiver va devenit realitate din anul 2025. Nu vom putea reusi aceasta provocare fara ajutorul dumneavoastra si fara implicarea dumnevoastra personala”, a declarat Marcel Ciolacu, conform News.ro.

Premierul Marcel Ciolacu este intr-o vizita oficiala de 5 zile la Washington si la New York pana miercuri, 6 decembrie, impreuna cu o delegatie guvernamentala din care fac parte ministrul apararii, Angel Tilvar, ministrul afacerilor externe, Luminita Odobescu, si ministrul economiei, Radu Oprea.

Romania, Bulgaria si Cipru sunt singurele state membre ale Uniunii Europene care nu sunt incluse in programul Visa Waiver.

Ce este programul Visa Waiver

Programul Visa Waiver permite majoritatii cetatenilor din anumite tari sa calatoreasca in Statele Unite, maxim 90 de zile, pentru turism, afaceri sau tranzit pe teritoriul american, fara nevoia de a obtine o viza. Programul se aplica atat Statelor Unite, cat si teriteriilor maerican, Puerto Rico si Insulele Virgine Americane din Caraibe, si cu o aplicare limitata la alte teritorii americane.

People walking in line across world map, painted on asphalt, front person walking left

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri