Lifestyle

"Dusul intern", bautura vedeta de pe TikTok

Articol scris de UTV Data publicării:

Recomandata de celebrul nutritionist Daryl Giuffre, aceasta bautura este obtinuta doar din apa, seminte de chia si suc de lamaie,  pretinde ca ajuta la imbunatatirea sanatatii si a digestiei. Mai mult de atat, de cand s-a aflat de ea, tot mai multe persoane active pe TikTok au incercat-o si au vorbit despre beneficiile ei. Pana in prezent, bautura denumita ”dus intern” a adunat peste 72 de milioane de vizualizari pe TikTok.


Cum se face ”dusul intern”?


Se amesteca doua linguri de seminte de chia intr-o cana de apa, la care se adauga sucul de lamaie. Dupa aproximativ cinci minute, cand  semintele incep sa absoarba apa si sa formeze un gel, bautura trebuie luata pe stomacul gol.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Ce beneficii are asupra organismului?


Semintele de chia au un impact nutritiv, antiinflamator si sunt bogate in fibre alimentare, grasimi polinesaturate si proteine. De asemenea, contin vitamine B (tiamină, riboflavina, niacina si acid folic) si minerale (calciu, potasiu, magneziu si fosfor)


Cu toate acestea, National Capital Poison Center din SUA a cerut prudenta in consumarea acestui tip de „duș intern”.  Doua linguri de seminte de chia cantaresc aproximativ 20-25 de grame, oferind 9-10 grame de fibre, dar consumul exagerat de fibre poate provoca dureri abdominale, balonare, gaze si disconfort.


Tu ai incerca?

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri