Directly Above Shot Of Coffee On Pink color Background.
Lifestyle Directly Above Shot of fresh coffee on pastel pink color background. Coffee in white cup and plate. Espresso, black coffee. Nice choice for breakfast or take a break for coffee. Close-up. Copy space. Flat lay.

Este cafeaua un aliment sanatos pentru inima?

Articol scris de UTV Data publicării:

Chiar daca exista multe motive pentru a iubi cafeaua, cu totii ne-am gandit macar o data daca este buna si pentru inima.Asta dupa ce am baut o cafea tare sau poate o cafea in plus si am simtit cresterea ritmului cardiac.

Pentru a ne lamuri, am urmarit sfaturile specialistilor legate de beneficiile consumului de cafea si cum sa stii cand consumi prea mult

Young man in kitchen with coffee

 

Desi bem cafeaua in special pentru cofeina, bautura face mai mult decât să ne ridice din pat dimineata. „Cafeaua este incredibil de bogata in antioxidanti", spune Rachel Brief, dietetician la Culina Health.

Coffee and Laughs

 

Beneficiile antioxidantilor

Potrivit studiilor recente, antioxidantii sunt extraordinari, deoarece atenueaza si inhiba deteriorarea celulelor care pot provoca cancer si alte boli. In plus, alimentele si bauturile bogate in antioxidanti au un risc redus de a dezvolta boli de inima.Dr Rachel Brief spune ca exista cercetari care pozitioneaza cafeaua ca fiind una dintre cele mai mari surse de antioxidanti pe care oamenii le consuma zilnic.

 

Bautura a fost asociata cu reducerea si prevenirea diferitelor boli, cum ar fi anumite tipuri de cancer, boli de inima, boli de ficat, boala Alzheimer si diabet. Cafeaua este benefica în special pentru sanatatea inimii, deoarece consumata cu masura, scade riscul bolilor cardiovasculare si al accidentelor vascular cerebrale.Desi aceasta informatie poate fi surprinzătoare, deoarece cofeina si cafeaua sunt adesea asociate cu o frecventa cardiaca crescuta, Asociatia Americana a Inimii a descoperit în trei cercetari diferite, ca persoanele care au baut mai multa cafea în mod constant au un risc mai scazut de insuficiența cardiaca pe termen lung.

 

Cafeaua are beneficii si in antrenamentele fizice

 Un studiu recent publicat in Journal of the International Society of Sports Nutrition a constatat ca atunci cand consumam cafea cu 30 până la 60 de minute inainte de exercitiul fizic putem observa o crestere a cantitatii de grasime pe care o ardem în timpul antrenamentului. De asemenea, claritatea mentala pe care o oferă cafeaua poate stimula endorfinele si poate îmbunatati concentrarea în timpul sesiunilor de fitness.

Jogger drinking water

 

Cafeaua trebuie consumata cu moderatie

Ca majoritatea lucrurilor in viata, cafeaua se savureaza cel mai bine cu moderatie. In timp ce bautura are cateva beneficii dovedite pentru sanatate, poate fi daunătoare persoanelor cu hipertensiune arteriala, insomnie sau celor care sufera de nervozitate sau palpitatii ale inimii de la cofeina.

Cantitatea recomandata de Food and Drug Administration este de 400 mg pe zi (patru până la cinci cesti de cafea).

Sfatul nutritionistilor este de a consuma cafeaua neagra, fara indulcitori sau diluata cu lapte.Asta pentru a te bucura cu adevarat de beneficiile cafelei.

Directly Above Shot Of Coffee On Pink color Background.

 

Etichete: cafea

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri