Lifestyle

Lucrezi de acasa? Iata 7 idei prin care iti poti decora biroul

Articol scris de UTV Data publicării:

Fie ca e pandemie sau nu, tot iti petreci majoriatea timpului la birou pentru a-ti duce la bun sfarsit proiectele, task-urile, obiectviele si lista poate continua, cu toate ca, in contextul actual, diferenta e ca daca pana acum trebuia sa iesi din casa pentru a ajunge la birou, acum, majoritatea a ales sau a fost nevoita sa sa lucreze de acasa.

Tocmai de aceea este destul de important sa ne cream un spatiu de lucru care sa ne relaxeze, sa ne inspire, sa ne stimuleze creativitatea si sa ne sporeasca ritmul si calitatea task-urilor pe care le avem de indeplinit.

Asadar, daca tot iti petreci ore bune din viata la birou, de ce sa nu ti pui amprenta in decorarea acestuia si sa-i dai un vibe mult mai placut spatiului de lucru? Stii doar ca design-ul biroului sau a unei incaperi reflecta, de cele mai multe ori, personalitatea posesorului sau. 

So, iata mai jos cateva idei care te vor ajuta sa-ti decorezi biroul. Doar da-ti frau liber imaginatiei si lasa-te inspirat! 

1. Fa-ti un mood board!

Acesta iti va reaminti mereu de obiectivele pe care le ai de atins. De asemenea, alege-ti cateva tablouri care sa te inspire si pune-le pe pereti, alege cateva poze cu cei dragi care te fac sa zambesti atunci cand iti trec prin
minte, printeaza-ti cateva citate motivationale cu care rezonezi si lipeste-le pe perete. In felul asta atunci cand o sa iei o pauza de la a mai sta cu ochii in calculator, o iti atraga atentia si o sa te ajute sa te detasezi pentru cateva minute de
task-urile tale si de stresul de zi cu zi. 

2. Alege-ti un scaun confortabil!

Daca e ceva de care trebuie sa ti cont, acela e confortuL, asadar asigura-te ca iti alegi un scaun confortabil care te va ajuta sa eviti durerile de spate si oboseala. Nu uita sa ai o pozitie cat mai corecta atunci cand stai la birou. 

3. Coloreaza-ti incaperea

Asta nu inseamna ca trebuie sa-ti faci tot biroul un curcubeu, evident, dar cateva elemente, poate chiar pixuri, creioane colorate, sticky notes sau alte consumabile chiar vor inveseli atmosfera.

4. Pune-ti intotdeauna macar o planta in spatiul de lucru!


Evident, asta nu inseamna ca trebuie sa-ti faci o sera la birou, dar o planta, poate un bambus, un cactus, o aloe vera sau pur si simplu o vaza cu flori de sezon va contribui atat la imaginea incaperii, cat si la starea ta de spirit. Plus ca plantele curata spatiul si iti oxigeneaza incaperea. 

5. Foloseste sticky notes colorate!

 Obisnuieste-te si fa-ti, la inceput de zi, o lista cu task-uri sau foloseste-te de sicky notes colorate. Te vor ajuta sa ai mintea mai clara, sa fii mai organizat si sa-ti duci task-urile la bun sfarsit intr-un timp optim.

6.Fii practic!

Pentru a avea un spatiu cat mai aerisit, foloseste-te de spatii de depozitare cat mai inalte, de cutii sau rafturi in care sa iti depizitezi actele, dosarele sau alte lucruri de care nu te folosesti atat de des incat sa le tii la vedere. De asemenea, elemente practice sau de piese de decor care sa-ti dea un boost de creativitate.

7. Lasa lumina sa intre in incapere!


Un spatiu de lucru trebuie sa fie luminat, in special pe timpul zilei cand avem parte de lumina naturala care produce vitamina D benefica pentru corp si ne regleaza startea de spirit, deoarece lumina naturala produce ii asigura creierului doza de serotonina, dopamina si norepiefrina care regleaza starea afectiva si, da, impiedica instalarea depresiei, ba chiar o trateaza.

Partenerii Nostri