Lifestyle

Top 3 hobby-uri artistice care iti vor schimba starea de spirit

Articol scris de UTV Data publicării:

Cum spunea si Guess Who, ''Sunt doar... eu, tu si restul lumii'' si cu toti avem zile mai bune sau zile mai putin bune, in care pur si simplu suntem coplesiti de griji, ganduri sau tot felul de situatii din jurul nostru care ne afecteaza vizibil starea de spirit.

Well, fix atunci e momentul in care avem nevoie de un boost de energie si relaxare, iar pentru asta exista ARTA! Ce ne-am face fara arta? Nimic, deoarece noi suntem ARTA prin tot ce facem si ceea ce suntem. 

Drept urmare, iata mai joc 3 hobby-uri artistice care iti vor schimba remarcabil starea de spirit! Enjoy! <3

  1. Asculta muzica! Muuuulta muzica! <3

Muzica este cel mai bun terapeut care e cu tine pretutindeni. Fie ca faci esti la job, ca esti acasa, ca esti la plimbare, ca gatesti, faci curatenie sau sport, muzica e cea care iti da un boost de energie chiar si atunci cand ai zile in care esti mai low.

Practic, s-a demonstrat ca muzica reduce stresul si tensiunea, poate imbunatati concentrarea, asigura o functionare sanatoasa a creierului si reduce anxietatea si pe langa toate astea, muzica stimuleaza si memoria!


      2.  Danseaza, danseaza si iar danseaza! <3

Daca muzica este cel mai bun terapeut, dansul este terapia sufletului! Dansul are o multime de beneficii asupra organismului si a asupra mintii. El iti imbunatateste vizibil starea de spirit si te tine ancorat in prezent. 

Printre beneficiile acestuia se numara: reducerea stresului, imbunatatirea starii de spirit, ajuta la tonifierea corpului, imbunatateste felxibilitatea corpului, reduce stresul si anxietatea si iti da energie si good vibes si, evident, punandu-ti corpul in miscare, garantat vei avea si un somn mult mai odihnitor.

Asadar, fie ca esti mic sau mare, ia o pauza, pune-ti piesa preferata in casti si danseaza! Oriunde ai fi, danseaza! <3 Ah, nu uita ca atunci cand esti pozitiv si plin de good vibes, sistemul imunitar devine muuult mai puternic.


       3. Picteaza!

Nu conteaza daca ai sau nu talent in pictura, trebuie doar sa te relaxezi, sa-ti dai frau liber imaginatiei si sa te lasi dus de val. In felul asta o sa vezi ca o sa aflii mai multe despre tine si despre subconstientul tau.

Pe langa faptul ca te relaxeaza, pictura are si ea, la randul ei, o serie de beneficii pentru sanatate.


Asadar, cum anxietatea este cea de care ne cam lovim cu totii in ultima perioada si simtim cum in unele zile suntem coplesiti de emotii si ganduri, o sesiune de pictura iti poate imbunatatii cu mult starea de spirit.

Cu alte cuvinte, pictatul te ajuta sa te detasezi de tot ce se intampla in jurul tau, inclusiv de ganduri, griji si emotii, iti da un boost de creativitate, deoarece te ajuta sa te exprimi cum nici nu ai fi crezut ca o poti face, stimuleaza concentrarea, iti linisteste mintea si iti calmeaza durerile, deoarece corpul devine fooooarte relaxat.

O sa vezi ca dupa ce o sa pictezi o sa ai un zambet imens pe fata. Trust me!

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: andreea din , utv

Partenerii Nostri