appy new year change and start new business target strategy concept.
Lifestyle

Unde sa mergi in vacanta in 2024. 5 locatii de vis pentru un sejur perfect in luna ianuarie

Articol scris de UTV Data publicării:

Cand vine vorba de vacante, cel mai indicat ar fi sa ai un plan de bataie facut cu ceva vreme inainte. Daca nu ai apucat inca sa-ti planifici vacanta din ianuarie, iata cateva destinatii europene care merita vazute in aceasta perioada.

Exista foarte multe avantaje in a calatori in prima luna a anului: mai puțina aglomeratie, oportunitatea de a obține preturi reduse si bineinteles, sansa de a va odihni si de a va relaxa dupa perioada de sarbatori, care uneori poate fi solicitanta.

Copenhaga, Danemarca

Perfect in ianuarie pentru: cafenele dragute, atmosfera de vis si produse de patiserie delicioase.

Temperatura medie in ianuarie: 3 grade Celsius.

Cafenelele si barurile intime din capitala elegantă a Danemarcei au acel ceva, Hygge, cum il numesc danezii, acel sentiment de confort si multumire asociat cu o atmosfera calda si bucurie provenita din lucrurile simple ale vietii, cum ar fi o ceasca calda de gløgg.(vin fiert)

Ianuarie este momentul sa profitati de reduceri facand cumparaturi pe Strøget, unul dintre principalele bulevarde din Copenhaga. Puteti sa mergeti la Nyhavn, sa va plimbati de-a lungul canalelor si sa pozati cladirile viu colorate.

Copenhaga uimeste si prin scena culinara inovatoare, care se mandreste cu 26 de restaurante cu stele Michelin, dintre care multe se concentreaza pe produse ecologice, cultivate local.

Acest oras-port pitoresc îmbina perfect arhitectura si cultura moderna cu viata durabila,

Poza vibranta si colorata cu Nyhvan iarna intr-o zi insorita

Paris, Franta

Perfect in ianuarie pentru: plimbari romantice si vizitarea muzeelor.

Temperatura medie in ianuarie: 5°C

Parisul este magic in orice perioada a anului, dar cu siguranta iarna vei gasi un oras mult mai linistit.Relaxează-te cu o carte si o ciocolata calda intr-una dintre cafenelele orasului, schimba apoi ciocolata calda cu un pahar de vin rosu cand după-amiaza se transforma în noapte si bucura-te de plimbari nesfarsite in celebrul "oras al dragostei".

Mai e nevoie sa mentionam restaurantele parisiene si preparatele lor exclusiviste?

Sunt mai putini turisti in ianuarie, asa ca este un moment grozav pentru a vizita muzeele celebre ale orasului - Luvru, Centrul Pompidou și Musée d'Orsay. 

Ianuarie este un moment minunat pentru a face cumparaturi in Paris, deoarece reducerile sunt în toi.

Tarifele si hotelurile vor fi mult mai ieftine in primele doua saptamani si ultima saptamana a lunii ianuarie.

Poza cu un cuplu in Paris pe ninsoare in fata turnului Eiffel

Lucerna, Elvetia

Perfect in ianuarie pentru:: a te bucura de zapada

Temperatura medie în ianuarie: 7°C

Inconjurat de pitorestii Alpi elvețieni, Lucerna este situat intre zeci de stațiuni de schi, la capatul de nord al lacului Lucerna. Orasul ofera o serie de experiențe de iarna, indiferent daca sunteti sau nu un pasionat de sporturi de iarna.
Schiorii si snowboarderii se vor bucura de acces ușor cu trenul și autobuzul la stațiunile montane din jur, iar daca nu esti schior, atunci există o mulțime de obiective istorice și culturale de care să te bucuri. Rezervati-va timp pentru a vedea Podul Capelei de lemn care traverseaza raul Reuss si pentru a face plimbari cu feribotul pe Lacul Lucerna.Planificati un tur de o zi cu unul dintre trenurile pitoresti elvețiene pentru a va bucura de peisaje senzationale de iarna.

 Lucerna se afla la doar 40 de minute de mers cu trenul de Zurich.

Jesuitenkirche over Reuss river Luzern old town with Blue Sky, Switzerland

Venetia, Italia

Perfect in ianuarie pentru: a te bucura in liniste de frumusetea orasului

Temperatura in ianuarie: 6 grade Celsius

Este cunoscut faptul ca vara Venetia devine un oras sufocat de turisti, localnicii facand tot posibilul sa limiteze numarul acestora.

In timpul iernii insa, orasul isi merita pe deplin titulatura de "Cel Senin".Canalele sunt linistite si învaluite in ceata, hotelurile ofera tarife reduse si poti vizita Bazilica Sf. Marcu, Podul Suspinelor sau Palatul Dogilor, fara sa fie nevoie sa te impingi cu restul turistilor.

Poza cu Venetia in ajun de craciun, poza panoramica cu Venetia si cu marele Canal

Barcelona, Spania

Perfect in ianuarie pentru: a te bucura de arhitectura orasului si pentru a  face shopping

Temperatura medie in ianuarie: 15°C

Barcelona este un oras făcut pentru a te plimba si pentru a-i admira frumusetea,  ianuarie fiind un moment perfect pentru ca orașul nu este plin de turisti. In timpul lunilor de vara, Barcelona poate deveni fierbinte si foarte aglomerat, ceea ce înseamna ca nu te poti bucura cu adevarat de bijuteriile arhitecturale ale orașului, Sagrada Familia și Parcul Güell ale lui Gaudi, Casa Mila,Casa Batlló fiind doar cateva dintre ele. Petreceti ziua explorand orașul (ceea ce se face cel mai bine pe jos, desi exista o rețea de metrou foarte bine pusa la punct). Beti cafea în zona Gotico si luati telegondola până la dealul Montjuic pentru a vedea apusul. Încheiati ziua devorand tapas la restaurantele din zona Raval.Bucataria catalana este senzationala.Un alt avantaj al calatoriei în ianuarie este ca va puteti asigura unele dintre cele mai bune oferte de zboruri.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: vacanta , calatorii

Partenerii Nostri