Muzica Foto: Youtube / They Don't Care About Us

Michael Jackson a intrat cu piesa “They Don’t Care About Us“ in clubul miliardarilor de pe Youtube

Articol scris de UTV Data publicării:

Celebrul videoclip din 1996 a fost filmat in Brazilia, in regia lui Spike Lee.

Hitul “They Don’t Care About Us” de la Michael Jackson a batut un nou record, a ajuns oficial la un miliard de vizualizari pe Youtube. Well deserve, daca ma intrebati pe mine.

Piesa a fost lansata ca single, ea se gaseste pe albumul “King of Pop”, al noulea album de studio al artistului si a ajuns imediat un imn al protestelor din lumea intreaga, cu versuri precum: “Bang bang, impuscat mortal / Toata lumea a luat-o razna / Tot ce vreau sa spun este ca / Nu prea le pasa de noi.”

Spike Lee a intampinat cateva probleme cand a filmat videoclipul, guvernul Brazilian a vrut sa ii interzica lui Michael Jackson sa filmeze in Rio de Janeiro si in Centrul Istoric al orasului Salvador, cunoscut drept Pelurinho, dar intr-un final au primit aprobarea si au creat controverse dupa lansarea videoclipului.

Cu toate acestea la momentul lansarii piesa nu a reusit sa depaseasca locul 30 in “Billboard Hot 100”, dar 18 ani mai tarziu a starnit din nou interes cand a fost folosita in timpul protestelor “Black Lives Matter” din 2014, 2015 si 2020.

Surprinzator, este a doua piesa cu care Michael Jackson a reusit sa stranga peste un miliard de vizualizari, cea mai populara piesa a cantaretului de pe Youtube este “Billie Jean” (1.3 miliarde), cu care a reusit sa ajunga pe locul 1 in “Billboard Hot 100” in 1983 si a stat acolo sapte saptamani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Etichete: michael jackson

Partenerii Nostri