Big Day Out Perth
Muzica Foto: Getty/Solistul trupei Rage Against the Machine

Rage Against the Machine se destrama pentru a treia oara

Articol scris de UTV Data publicării:

Cunoscuta trupa rock Rage Against the Machine nu va mai sustine concerte, turnee si se va destrama pentru a treia oara, a anuntat tobosarul ei, Brad Wilk, conform Agerpres.

Artistul a vorbit miercuri pe contul sau de Instagram despre seria de concerte anulate din turneul de reunire al trupei, intitulat “Public Service Announcement”.

“Stiu ca multi oameni asteapta ca noi sa anuntam noile date de turneu pentru toate concertele RATM ce au fost anulate. Nu vreau sa mai trag de timp cu oamenii sau cu mine insumi. Asa ca, desi au existat anumite comunicari ca acest lucru s-ar putea intampla in viitor (inceperea unui nou turneu n.r.)… vreau sa va anunt ca trupa RATM (Tim, Zack, Tom si cu mine) nu va mai pleca in turneu si nu va mai canta live. Imi pare rau pentru aceia dintre voi care ati asteptat sa aiba loc acel anunt. Mi-as fi dorit cu adevarat sa fie asa…”, a adaugat rockerul american.

Poza din 2008 cu trupa Rage Against the Machine

Istoria trupei Rage Against the Machine

Nu este prima oara cand RATM se destrama. Grupul din California compus din solistul Zack de la Rocha, basistul Tim Commerford, chitaristul Tom Morello si tobosarul Brad Wilk, s-a format in Los Angeles in anul 1991 si a ajuns rapid pe culmile succesului datorita muzicii sale cu versuri reactionare si cu incarcatura politica. Insa dupa acel succes rasunator, solistul Zack de la Rocha a decis sa paraseasca trupa in 2000, anunt facut printr-un comunicat de presa pe care l-a trimis catre publicatii. Cu toate acestea, in 2001, ceilalti trei membri fondatori au ales sa continue sa cante impreuna si au format grupul Audioslave alaturi de solistul Chris Cornell, care a parasit formatia in 2007.

In acelasi an, Rage Against the Machine s-a reunit si a fost cap de afis la Festivalul Coachella, continuand apoi sa sustina turnee in anii care au urmat. In 2011, cei patru rockeri au sustinut ultimul lor concert din acel turneu pe stadionul L.A. Rising si au anuntat a doua destramare a grupului.

In anul 2020 membrii trupei au spus ca poate cifra trei este una norocoasa, asa cau s-au reunit din nou si au anuntat un nou turneu, intitulat “Public Service Announcement”. Din pacate pandemia de COVID-19 a obligat formatia americana sa isi amane turneul, care a putut sa fie reluat abia in 2022. In timpul celui de-al doilea concert din turneu, Zack de la Rocha si-a rupt tendonul lui Ahile. Desi trupa californiana a reusit sa finalizeze prima sectiune a turneului, membrii sai au decis in cele din urma sa anuleze celelalte show-uri care mai erau programate din cauza accidentarii solistului.

La sfarisitul anului trecut, trei dintre cei patru membri ai trupei au absentat de la ceremonia de includere a grupului in Rock and Roll Hall of Fame. Tom Morello a fost singurul membru care a participat la eveniment.

Etichete: concert

Partenerii Nostri