Muzica

Toata planeta cauta faimoasa chitara bas a lui Paul McCartney

Articol scris de UTV Data publicării:

A fost lansata o cautare globala pentru a gasi unul dintre cele mai emblematice instrumente muzicale din lume, chitara cu care Paul McCartney a facut istorie in trupa The Beatles, un bas Höfner original.

Proiectul numit “Lost Bass” este in cautare de informatii despre ceea ce descrie drept “cel mai important bas din istorie”, conform BBC.

McCartney a cumparat instrumentul cu 38 de dolari din Germania, Hambrug, in anul 1961, dar acesta a disparut opt ani ma itarziu. Basul se remarca in muzica The Beatles dar si in videoclipurile trupei din acea perioada, chitara a fost folosita pentru a compune hit-uri consacrate precum “She Loves You” si “Love Me Do”.

Apelul public al proiectului a fost lansat pe 3 septembrie 2023 iar in doar 24 de ore grupul a primit sute de noi piste. In fruntea operatiunii este Nick Wass care si-a unit fortele cu echipa lui McCartney si a scris chiar si o carte despre instrumentul diparut, intitulata “Höfner: The Complete Violin Bass Story”.

“Este foarte posibil sa fi fost furat. Cineva, undeva, stie ce s-a intamplat cu acest bas si unde se afla acum”, a spus Wass intr-o declaratie de pe site-ul proiectului.

 

Partenerii Nostri