warner music group1
Muzica

Warner Music va desfiinta 600 de locuri de munca pentru a economisi bani

Articol scris de UTV Data publicării:

Warner Music Group este a treia cea mai mare familie de case de discuri si grup de afaceri din industria muzicala. Anul acesta grupul vrea sa reduca cu 10% din forta sa de munca, adica 600 de locuri de munca, prin intermediul filialelor sale media, ca parte a unui plan de reducere a costurilor in valoarae de 200 de milioane de dolari, a anuntat miercuri directorul sau general, conform News.ro.

Intr-un comunicat adresat angajatilor si facut public, Robert Kyncl a dat asigurari ca acest “plan are ca scop sa elibereze fonduri pentru a reinvesti in muzica si a accelera cresterea firmei in urmatorul deceniu” si ca “majoritatea acestor economii vor fi reinvestite”.

“Planul include o reducere a fortei de munca cu aproximativ 10%, adica 600 de persoane, majoritatea in proprietatile noastre media, in sediul central si in diverse functii de sprijin”, a adaugat el.

Warner Music este unul dintre cei trei colosi muzicali din State, alaturi de Sony si Universal. Grupul a precizat ca a intrat in “negocieri exclusive pentru o posibila vanzare a site-urilor de stiri si divertisment Uproxx si HipHopDX”.

Robert Kyncl a explicat, de asemenea ca a decis sa “lichideze marca de podcast Interval Presents si editorul social media IMGN”.

Aceasta mare companie este acum detinuta de fondul Access Industries al miliardarului anglo-american Len Blavatnik, care a cumparat-o in 2011 pentru 3,3 miliarde de dolari.

Catalogul sau include, printre sute de artisti, Ed Sheeran, Cardi B, Christine and the Queens, precum şi Eric Clapton, Gorillaz, Missy Elliott, Phil Collins şi vechile albume ale Madonnei.

Major detine si opereaza unele dintre cele mai cunoscute case de discuri, printre care Atlantic Records, Elektra Records, Warner Records si Parlophone.

Detine, de asemenea, cea mai importanta editura muzicala din lume, Warner Chappell Music. Grupul anunsase, de asemenea, in 2022 ca a rascumparat drepturile pentru toate lucrarile lui David Bowie, pentru suma de 250 de milioane de dolari, potrivit presei.

Etichete: artisti

Partenerii Nostri