Stiri

O cometa ajunge aproape de pamant si va fi vizibila cu ochiul liber

Articol scris de UTV Data publicării:

Se pare ca avem o mare oportunitate anul acesta, o cometa verde trece aproape de pamant, aceasta nu a mai fost vazuta de 50.000 de ani.

Daaamn, I’m a little bit excited, not gonna lie.

Primii oameni care au vazut aceasta cometa au fost Neandertalii, acum 50.000 de ani, iar in doar cateva zile avem ocazia sa vedem si noi ce au vazut si ei.

Cand?

Pe 1 februarie o putem vedea cu ochiul liber, aceasta va ajunge suficient aproape de Terra, la 42 de milioane de km. Acum probabil ca te intrebi, de unde avem poze cu acest obiect daca el nu a mai fost vazut de 50.000 de ani. Ei bine, cometa este deja vizibila persoanelor care locuiesc in emisfera nordica.

Cunoscuta ca si cometa E3, sau C/2022 E3 (ZTF), a fost descoperita in California in martie 2021 si este urmarita de luni bune de oamenii de stinta de la NASA, tot acestia au reusit sa faca si pozele, cu aparatura de specialitate desigur.

In momentul de fata, aceasta este vizibila doar cu binoclu sau cu telescopul, dar cu cat ne apropiem mai mult de luna februarie cometa poate fi vazuta cu ochiul liber.

 

Etichete: pamant , comet , terra

Partenerii Nostri