profimedia-0140729664
Vedete Foto:Profimedia Images/Trupa Coldplay vrea sa reduca emisiile de carbon in timpul turneului mondial "Music of the Spheres"

Coldplay aduce sustenabilitatea la Bucuresti. Fanii vor genera energie prin dans

Articol scris de UTV Data publicării:

Concertele trupei Coldplay de la Bucuresti, programate pe 12 si 13 iunie 2024, vor fi sustenabile, utilizand tehnologii verzi pentru a minimiza impactul asupra mediului.

Publicul va putea contribui la generarea de energie dansand pe o podea cinetica speciala, care va transforma miscarea in electricitate. De asemenea, vor exista biciclete stationare pe care participantii le pot folosi pentru a produce energie.

Citeste si "Chris Martin (Coldplay) si Dakota Johnson s-au logodit dupa 6 ani de relatie"

Coldplay live in Copenhagen, Denmark Copenhagen, Denmark. 05th, July 2023. The British rock band Coldplay performs a liv

Aceasta initiativa face parte din angajamentul trupei de a reduce emisiile de carbon in timpul turneului mondial "Music of the Spheres"​.

Conform site-ului celor de la Coldplay , tuneul "Music of the Spheres" subliniaza trei principii cheie: reducerea consumului si a emisiilor de CO2, sprijinirea tehnologiilor verzi si restabilirea echilibrului mediului prin finantarea proiectelor bazate pe natura. Initiativele includ utilizarea energiei regenerabile, podele cinetice si vehicule electrice, minimizarea deseurilor si promovarea calatoriilor cu emisii reduse de carbon pentru fani. Turneul isi propune sa fie benefic pentru mediu, compensand mai mult CO2 decat produce si sustinand diverse proiecte de conservare la nivel global.

Coldplay isi doreste sa reduca amprenta de bioxid de carbon cu 50% fata de turneul din 2016-2017

Roxana Cojocaru, Manager de Sustenabilitate pentru concertele din Romania, a declarat recent intr-un interviu ca trupa a constientizat impactul daunator pe care il au concertele asupra mediului si vor sa schimbe acest lucru.

 “Avem impresia ca sustenabilitatea are legatura doar cu anumite domenii, cand de fapt, ea are legatura cu toate, iar industria de entertainment nu face exceptie. Au constientizat intr-o zi ca si concertele lor au un impact asupra mediului, si criza climatica este una reala. Drept urmare, timp de doi ani au lucrat cu experti de mediu din intreaga lume si au construit o strategie pentru a o implementa pentru acest turneu care este acum in al doilea an, ambitia lor fiind sa reduca amprenta de bioxid de carbon cu 50% fata de turneul din 2016-2017,” a spus Roxana Cojocaru.

Coldplay in concert in Milan

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: coldplay , turneu

Partenerii Nostri