Martin Scorsese Meets Pope Francis - Vatican
Vedete Foto: ProfiMedia Images/papa Francisc si Martin Scorsese in 2016

Martin Scorsese s-a intalnit cu papa Francisc la Vatican

Articol scris de UTV Data publicării:

Regizorul american de origine italiana Martin Scorsese s-a intalnit miercuri cu papa Francisc la Vatican cu ocazia audientei generale saptamanale a suveranului pontif, conform Agerpres.

Parintele Antonio Spadaro, subsecretar al Dicasterului pentru cultura si educatie, a calificat aceasta vizita a cineastului drept "o continuare a unui dialog intre doi oameni de geniu si de experienta, pentru care figura lui Cristos are o fascinatie si o valoare extraordinare".

Cotidianul Il Messaggero aminteste ca aceasta nu este prima intalnire intre papaFrancisc si Martin Scorsese, care l-a vizitat pe suveranul pontif la Vatican la sfarsitul lunii mai 2023. Atunci, cineastul american si-a anuntat intentia de a regiza un film despre Iisus, inspirat de lungmetrajul "Evanghelia dupa Matei", regizat de Pier Paolo Pasolini.

Martin Scorsese Meets Pope Francis - Vatican

Cu acea ocazie, Martin Scorsese a decis sa raspunda apelului lansat de papa Francisc, care le-a cerut artistilor sa creeze mai multe continuturi bazate pe conceptul credintei.

In indelungata sa cariera, regizorul american a inclus in multe dintre filmele sale, chiar si in productii epice despre mafioti, diverse teme catolice, iar in drama sa din 1988 "The Last Temptation of Christ" l-a ilustrat in mod memorabil pe Iisus. Acel film a fost interzis si considerat ca fiind blasfemator de multe personalitati si tari crestine, dar nu si de Vatican.

Ulterior, in 2016, Martin Scorsese a regizat filmul "Silence", care relateaza persecutiile suferite de misionarii iezuiti trimiti in secolul al XVII-lea in Japonia, unde un alt iezuit, Francis Xavier, un tovaras al fondatorului Companiei luiIisus, Sfantul Ignatiu, a adus credinta crestina in 1549.

Acel film a fost proiectat in 2016 la Vatican. Francisc este primul papa iezuit din istoria Bisericii Catolice si este deja de notorietate faptul ca el s-a alaturat Ordinului Iezuit in tinerete, cand spera sa devina misionar in Japonia.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri