The Rolling Stones (9)
Vedete Jagger se mentine in forma facand doua repetitii de dans si cateva antrenamente la sala in fiecare saptamana. / Sursa Foto: Profimedia Images

Mick Jagger, in varsta de 80 de ani, spune ca trupa The Rolling Stones lucreaza la un nou album si au in plan un nou turneu

Articol scris de UTV Data publicării:
Intrebat cum se simte sa se intoarca in turneu, pasind pe scenele de pe stadioane la 80 de ani, Mick Jagger a raspuns: "Ca si cum as fi fost pe scena la 78 de ani". Liderul The Rolling Stones, care a incantat publicul timp de peste sase decenii, a vorbit la o zi dupa ce a sustinut un spectacol in afara orasului Boston. "A fost nevoie de cateva spectacole pentru a intra in ritmul nostru, dar acum suntem in el", a spus Jagger. "Ma simt bine", conform News.ro.

El a cantat "What a drag it is getting old", in anii 1960. Dar Jagger, care implineste 81 de ani in 26 iulie, inca se distreaza de minune si nu are de gand sa se opreasca prea curand.

In prezent, trupa trece prin SUA in turneul "Hackney Diamonds", iar anul viitor va cauta oportunitati de a canta in alte tari, a declarat Jagger intr-un interviu. "Vom lua in considerare aceste oferte, unde vom merge si unde va fi distractiv, stiti?", a spus el. "Ar putea fi Europa, ar putea fi America de Sud, ar putea fi oriunde".

Rolling Stones Perform in Orlando, Florida

The Rolling Stones pregatesc un nou album

Actualul turneu poarta numele albumului laudat de critici pe care Stones l-a lansat in octombrie, primul material nou al rockerilor britanici din ultimii 18 ani.

La fiecare oprire, Jagger domina scena timp de doua ore alaturi de colegii de trupa Keith Richards, in varsta de 80 de ani, si Ronnie Wood, in varsta de 77 de ani. Fanii spun ca Jagger ofera in continuare o performanta viguroasa, plina de miscari giratorii, sprinturi si de faimosul sau swagger.

Intr-o recenzie intitulata "The Rolling Stones Really Might Never Stop", The New York Times a spus ca Jagger, la un spectacol pe un stadion de fotbal din New Jersey, parea sa devina mai energic pe masura ce noaptea trecea. De unde gaseste o asemenea energie? "Pur si simplu ma bucur de ea", a spus Jagger. "Serios, acesta este raspunsul. Pur si simplu imi place sa o fac. Ai acest du-te si vino cu publicul. Poti vedea ca ei se distreaza, tu te distrezi, iar asta iti da mult mai multa energie".

Jagger a spus ca se mentine in forma facand doua repetitii de dans si cateva antrenamente la sala in fiecare saptamana. Tatal sau a fost profesor de educatie fizica, iar Jagger a atribuit adesea sanatatea sa buna geneticii.

In cadrul turneului, The Rolling Stones canta aproximativ patru piese de pe "Hackney Diamonds" intre clasicele rock precum "Start Me Up", "(I Can't Get No) Satisfaction" si "Sympathy for the Devil". Setlistul este modificat pentru fiecare oprire. Fanii par sa fi imbratisat noua muzica, a declarat Jagger.

The Rolling Stones au inregistrat multe cantece care nu au ajuns pe "Hackney Diamonds", ceea ce ar putea determina un alt album, a spus solistul.

"Avem mult mai multe, asa ca eu cred ca am putea fi pregatiti sa facem un alt album destul de curand", a spus el.

Mick Jagger produce un film despre Miles Davis

In afara muzicii, Jagger produce un film despre povestea de dragoste dintre muzicianul de jazz Miles Davis si actrita si cantareata franceza Juliette Greco, precum si o adaptare cinematografica a piesei "The Real Thing", o piesa a dramaturgului britanic Tom Stoppard.

Jagger a aparut pe ecran in mai mult de zece filme si emisiuni TV si a declarat ca ar dori sa joace mai mult. "Nu primesc prea multe oferte interesante, ca sa fiu sincer", a spus el.

In cadrul turneului, trupa le cere detinatorilor de bilete de la fiecare oprire sa voteze un cantec care sa fie inclus in spectacolul din seara respectiva. Fanii din Boston au ales piesa "Emotional Rescue" din 1980 in cadrul sondajului online, care a avut o participare de aproximativ 80%. Jagger a profitat de moment pentru a indemna publicul sa voteze la alegerile prezidentiale din SUA din noiembrie.

El nu a spus ce candidat prefera, dar trupa a amenintat ca il va da in judecata pe candidatul republican Donald Trump daca in campania acestuia va continua sa foloseasca la evenimente hitul "You Can't Always Get What You Want". Jagger a facut scurte remarci politice pe scena si, ocazional, primeste reprosuri ca britanic care comenteaza politica americana.

"In primul rand, cred ca toata lumea are dreptul sa aiba o opinie", a spus Jagger. "Este o tara libera". "Simt ca sunt niste alegeri atat de importante", a adaugat el. "Am sapte copii care sunt cetateni americani. Imi pasa de ceea ce se intampla cu viitorul lor. Si platesc o multime de taxe americane. Asa ca de ce nu as putea sa spun ceea ce simt?".

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Partenerii Nostri