Vedete

O noua specie de sarpe poarta numele lui Harrison Ford

Articol scris de UTV Data publicării:

Tachymenoides harrisonfordi este denumirea stiintifica data unei noi specii de sarpe descoperite in Peru. Numele ales reprezinta un omagiu adus actorului Harrison Ford, implicat in domeniul protectiei mediului inconjurator.

Numele celebrului actor american mai este purtat, de asemenea, atat de o specie de paianjen, Calponia harrisonfordi cat si de o specie de furnica, Pheidole harrisonfordi.

"Cu acest nume ne dorim sa il omagiem pe Harrison Ford ca actor dar si ca activist de mediu si speram sa contribuim la constientizarea faptului ca mai sunt zone indepartate ale lumii ale caror specii nu le cunoastem. Doar speciile care sunt cunoscute pot fi protejate", a declarat biologul Edgar Lehr.

Ce spune actorul?

"Aceasta descoperire te face sa simti smerenie. Este o aducere aminte a faptului ca mai sunt atat de multe de aflat despre lumea noastra salbatica - si ca oamenii sunt o mica parte dintr-o biosfera extrem de vasta", a transmis Harrison Ford.

Spre deosebire de personajul sau, Indiana Jones, Ford a declarat in repetate randuri ca, de fapt, ii plac serpii si ca "s-a imprietenit rapid cu acestia".

Tachymenoides harrisonfordi este un sarpe suplu, care masoara la maturitate doar 40 de centimetri. Este inofesiv pentru oameni, mananca doar soparle si broaste.

Etichete: harrison ford

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri