"Asteroid City" Red Carpet - The 76th Annual Cannes Film Festival
Vedete Foto:Getty Images

Scarlett Johansson acuza OpenAI ca i-a copiat vocea pentru ChatGPT

Articol scris de UTV Data publicării:

Actrita americana Scarlett Johansson s-a declarat "socata" si "infuriata" de "strania" asemanare dintre o voce ChatGPT si vocea sa, conform Agerpres.

OpenAI a declarat ca va "pune pe pauza" utilizarea uneia dintre vocile ChatGPT dupa ce aceasta a atras comparatii cu cea a actritei de la Hollywood.

Unii utilizatori au comentat in legatura cu o asemanare intre vocea lui Johansson si una dintre optiunile vocale numite Sky din cadrul aplicatiei, dupa o actualizare ce face chatbot-ul ChatGPT mai conversational, potrivit unor comentatori.

Alternative View At The 70th Venice International Film Festival

Johansson si-a oferit vocea pentru interfata IA din filmul "Her", lansat in 2013, plasat in viitorul apropiat, in care personajul principal interpretat de Joaquin Phoenix se indragosteste de asistenta virtuala Samantha.

"Suntem la curent cu intrebarile referitoare la modul in care am ales vocile din ChatGPT, in special cea a lui Sky", a declarat OpenAI intr-o postare pe X, adaugand: "punem pe pauza utilizarea lui Sky in timp ce le rezolvam".

Johansson a refuzat colaborarea cu Chat GPT

Intr-o declaratie emisa in urma acestei postari, Johansson a spus ca directorul executiv al OpenAI, Sam Altman, a abordat-o in septembrie, intreband-o daca este dispusa sa isi imprumute vocea pentru sistem, argumentand ca, in opinia lui, acest lucru ar fi "reconfortant pentru persoanele" care nu se simt in largul lor in prezenta acestei tehnologii.

Prada - Arrivals - Milan Fashion Week - Womenswear Spring/Summer 2024

"Mi-a spus ca simtea ca, prin vocea mea oferita acestui sistem, as putea crea o punte de legatura intre companiile de tehnologie si creatori si ca i-ar ajuta pe consumatori sa se simta confortabil in legatura cu schimbarea seismica in ceea ce priveste oamenii si IA", a declarat actrita.

"Dupa o lunga reflectie si din motive personale, (am) refuzat oferta", a spus Scarlett Johansson.

"Noua luni mai tarziu, prietenii mei, familia si publicul larg au observat cu totii cat de mult semana cu mine cel mai nou sistem numit 'Sky'. Cand am auzit demo-ul lansat, am fost socata, infuriata si nu mi-a venit sa cred ca domnul Altman a apelat la o voce atat de straniu de asemanatoare cu a mea incat nici cei mai apropiati prieteni ai mei si mass-media nu au putut face deosebirea", a transmis actrita.

Johansson a precizat ca OpenAI a acceptat "cu reticenta" retragerea vocii Sky dupa ce ea a apelat la avocati care i-au cerut socoteala lui Sam Altman in legatura cu procesul prin care compania a creat vocea.

Intr-o postare pe blog publicata alaturi de mesajul sau de pe reteaua sociala X, compania a declarat: "Consideram ca vocile IA nu ar trebui sa imite in mod deliberat vocea distinctiva a unei celebritati - vocea lui Sky nu este o imitatie a vocii lui Scarlett Johansson, ci apartine unei alte actrite profesioniste care isi foloseste propria voce naturala. Pentru a le proteja dreptul la intimitate, nu putem dezvalui numele vocilor noastre".

In postarea companiei se adauga faptul ca fiecare dintre vocile folosite de ChatGPT "a fost atent selectata, printr-un proces extins care s-a intins pe parcursul a cinci luni si care a implicat actori profesionisti, agentii de talente, directori de casting si consilieri din industrie".

Partenerii Nostri